Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Stvarnosna proza na američanski način

Large 36
Četvrtak
15.02.2007.

O Anni Nicole Smith puno se pisalo, no malo je od toga ukoričeno. Great Big Beautiful Doll jedina je knjiga o gospođi Smith, objavljena još prije deset godina, no, uza sve zadovoljene parametre za uspjeh na tržištu (zanimljivi protagonisti, show-biz milje, novci, laži i prevare) bila je potrebna smrt glavne junakinje da knjiga postane bestseler. Knjigu su napisali Eric i D’Eva Redding, a objavio ju je mali izdavač Barricade Books koji se i inače specijalizirao za knjige o gangsterima, kockarima i zvijezdama.

Uz prikladne telegrame povodom smrti gospođe Smith u uredništvo izdavačke kuće u New Jerseyju iz dana u dan stižu megalomanske narudžbe za biografiju koje su dovele do pretiska od novih 15.000 primjeraka, zasad.

Iako se izdavač na proljeće spremao objaviti nadopunjeno izdanje knjige, sama protagonistica natjerala ga je na trenutačnu akciju. Tako ćemo u najnovijem izdanju, uz nadopunu o smrti 20-godišnjeg sina i rasprave oko očinstva prije par mjeseci rođene kćeri moći čitati i o uzrocima prerane smrti naše glavne junakinje. Interes za knjigu je golem, kako među knjižarima i distributerima, tako i među čitateljima. Vlasnica Barricade Booksa napominje da imaju monopol na knjige koje govore o životu gospođe Smith te dodaje kako je oni nisu ubili.

Ni internet se nije pokazao imun na smrt. Prvo izdanje knjige na AbeBooks.com cijeni se do 200 dolara, a na Amazonu od 100 dolara na više i to u kategoriji 'collector's item'. Uz to, prava na prijevod već su zatražili Francuzi i Japanci, dok se L.A. i N.Y. bore za otkup onih filmskih.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu