Page arrow

Stiže duo Smith

Large ali smith Ali Smith (Chris Boland / Flickr)
Utorak
08.03.2016.
Zadie Smith i Ali Smith nisu ni u rodu ni u ljubavnoj vezi (barem po znanju Booksinih istražitelja književnih tračeva). No, obje su priznate britanske autorice i obje će na zimu objaviti nove romane u izdanju Hamish Hamiltona.
Zadie Smith slavu je stekla već debitantskim romanom Bijeli zubi, a posljednji roman NW objavila je 2012. Njen novi roman Swing Time prati dvije mlade crnkinje koje sanjaju o plesnoj karijeri, pri čemu je jedna talentirana, a druga nije. Roman se odvija u Londonu i zapadnoj Africi.
Nagrađena autorica Ali Smith objavit će prvi roman od planirana četiri koji će nositi naslove po godišnjim dobima. Njen kvartet činit će "odvojena, ali povezana i ciklička djela koja istražuju što je vrijeme i kako ga doživljavamo", navodi izdavač. Prvi roman Jesen bavit će se "popularnom kulturom i meditacijom u svijetu koji je sve ograđeniji i ekskluzivniji."

***

info: The Guardian

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu