Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Spasi Foucaulta!

Large foucalt Foto: Wikipedia / Paul Loboda
Utorak
25.09.2018.
Plesač, koreograf i performer Bruno Isaković domislio se zabavnoj metodi upozorenja na loše stanje izdavaštva u Hrvata. U sklopu Festivala prvih, koji ove godine po 16. put organizira umjetnička organizacija Studio Artless, Isaković će održati performans na kojem će se ritualno dijeliti Povijest seksualnosti Michela Foucaulta (Volja za znanjem, Briga o sebi i Upotreba zadovoljstva). 
Ovom performans-instalacijom, nazvanom i 'performansom kolektivne odgovornosti', autor "ukazuje na trenutne rezultate kulturne politike koja je dovela do propadanja knjižarske mreže, poraznih statistika prodaje knjiga i općeg nepovoljnog stanja u sektoru izdavaštva (...) Udruga Domino (koproducent performansa, op. a.) je prije četiri godine izdala komplet od tri knjige Povijest seksualnosti Michela Foucaulta, što je ujedno i prvi integralni prijevod tog vrijednog djela na hrvatski. Svaki tom je štampan u nakladi od petsto primjeraka". 
Što se ostalih brojki tiče, na drvenoj će instalaciji biti obješeno 750 primjeraka, a publika je pozvana uzeti po jedan primjerak prvog, drugog i/ili trećeg dijela Povijesti seksualnosti. Svog ćete Foucaulta moći 'ubrati' u nedjelju, 30. rujna, u dvorištu centra AKC Medika (Pierottijeva 11), od 11 do 21 sati. Oni koji nisu u mogućnosti doći, komplet mogu dobiti uplatom iznosa od 100 kuna na žiro račun izdavača

Knjige koje po isteku trajanja instalacije ostanu na postolju će u okviru performansa Budućnost seksualnosti biti uništene na "našu kolektivnu odgovornost", navodi Isaković.
info: thisisadominoproject.org

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu