Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

SFeraKon 2015

Large kate elliott
Ponedjeljak
11.05.2015.

Od 15. do 17. svibnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (popularno, FER-u) održava se konvencija znanstvene fantastike SFeraKon.

Ovogodišnji SFeraKon je posvećen pedesetoj obljetnici romana Dune Franka Herberta, a ljubitelji SF-a podsjetit će se i nedavno preminulih Leonarda Nimoya i Terryja Pratchetta.

Počasna gošća je američka spisateljica Kate Elliott, autorica romana Hladna magija koji izlazi ovih dana u nakladi Lumen izdavaštva. Ta produktivna američka spisateljica vješto kombinira steampunkfantasy i alternativnu povijest, objavila je više od dvadeset romana, a nekoliko je puta bila nominirana za najprestižnije svjetske nagrade s područja SF-a, kao što su Nebula i Lucas.

Kate Elliott će predstaviti Hladnu magiju, prvi dio serijala Duhoput (Spiritwalker) koji su kritika i publika ocijenili kao jednu od najboljih fantasy trilogija objavljenih posljednjih godina. Osim toga, održat će predavanje, sudjelovati na radionici o kreiranju fantastičnih svjetova i rado odgovarati na pitanja posjetitelja.

Cijeli program ovogodišnjeg SFeraKona možete pronaći ovdje.

info i foto: Lumen

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu