Utorak
27.03.2018.

Republika rock'n'rolla
Extra_large_sedma
Nova naslovnica Alema Ćurina
A+ A-
Sa zadovoljstvom prenosimo vijest o novom izdanju knjige Sedma republika: Pop kultura u YU raspadu novinara, pisca, kantautora, urednika i našeg prijatelja Ante Perkovića.

Sedma republika je prvi put objavljena 2011., a Perković je u njoj opisao duhovni i kulturni prostor koji se u Jugoslaviji potpiren rock'n'rollom stvarao u '60-ima, kulminirao s novim valom i raspao se zajedno s državom.
 
Godinu dana nakon što je Ante preminuo, izdavač Rockmark pripremio je novo izdanje knjige koja je već godinama rasprodana i nedostupna, a itekako tražena. Novo izdanje nadopunjeno je riječima prijatelja i kolega Dubravka Ivaniša, Darka Rundeka, Aleksandra Dragaša, Dragana Kremera, Petra Janjatovića – te tekstovima pjesama koje se spominju u knjizi i između redaka.
 
"Nikad ranije nisam sreo štivo o muzici tako blisko mom razumijevanju nje. Muzikalno pisano. Svirano", napisao je o Rundek o knjizi. 
 
"Kad je umro, upadljivo je bilo koliko su mainstream mediji u Hrvatskoj izbegavali da spomenu Sedmu republiku. I u tom tragičnom trenutku, ruke su nepogrešivo ispisivale ono što misle da je podobno. Kao da mu čaršija nikada nije oprostila smiren, razuman ton knjige. Jednostavne istine koje je sa duhom i prefinjenom ironijom ispisao", zapisao je u pogovoru Janjatović, autor Ex Yu rock enciklopedije.
 
Naslovnicu je još jednom dizajnirao splitski crtački genijalac Alem Ćurin.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!