Page arrow

Rekonceptualizacija Ubiqa

Large ubiq
Ponedjeljak
05.05.2014.

Svojevremeno smo pisali o promjenama u Ubiqu, a sad evo doznajemo i detalje. Gašenjem nakladničke djelatnosti Mentora, gdje je Ubiq izlazio, novi 14. broj izaći će u okviru izdavačkog programa Društva za znanstvenu fantastiku SFera.

Obzirom da je baš tamo Ubiq svojevremeno i osmišljen, to ne može ispasti loše. Časopis će od novog 14. broja, koji je rukopisno već dovršen, promijeniti uredničku koncepciju. U nastojanjima da se kvalitativno i stilski proširi polje fantastičkoga pisanja, navodi se, Ubiq će odsad, umjesto podnaslova 'književni časopis za znanstvenu fantastiku', biti određen kao 'časopis za književnu fantastiku', čime se odražava i sama dosadašnja situacija u časopisu, a to je usklađenost i domaće žanrovske produkcije sa svjetskom, u kojoj je SF počelo označavati 'spekulativnu fikciju', dakle književnu fantastiku uopće.

Najvažnija odluka je, kako smo i najavili, otvaranje Ubiqa široj regiji. Već u novom broju na stranicama omiljenog nam časopisa moći ćemo, među ostalim, čitati novele vodećih srpskih fantastičkih pisaca kao što su Goran Skrobonja, Oto Oltvanji i Željko Obrenović.

S nestrpljenjem iščekujemo poštara Sebastijana i prijelazni 14. broj Ubiqa!

izvor i foto: Ubiq

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu