Četvrtak
22.10.2015.

Razigrane riječi s Baltika
Extra_large_indre
Indre Valantinaite i Jan Kaus u Booksi
A+ A-
Suvremeni pisci baltičkih zemalja – Litve, Latvije i Estonije – koji će svoje radove predstavljati danas od 19 sati nadalje u Booksi, čine se poput umjetnika pored kojih bi tragači za dobrim štivom svakako zastali, diveći se njihovom razigranom pristupu književnosti. Večer će započeti književnim razgovorom, nakon kojeg slijede čitanja u kojima će sami umjetnici predstaviti svoja djela, kao i osobnu filozofiju koja stoji iza njih.

Prva će tako biti Inga Žolude, uspješna spisateljica i voditeljica tečajeva kreativnog pisanja na Latvijskom sveučilištu. 
 
Nakon nje, predstavit će se Indré Valantinaité: pjesnikinja, pjevačica i glumica koja u svojoj poeziji slavi ženstvenost i užitak.

Naposljetku, večer će zaključiti jedan od najprodavanijih estonskih autora Indrek Hargla - javnosti je poznat ponajprije kao pisac SF romana koji redovito dobivaju književne nagrade. 
 
Selektori su prepoznali upravo književni izričaj ovih autora kao autentičan izraz nove, post-sovjetske baltičke kulture, stoga zaključujemo da nam prethodi uzbudljiva večer!
 
***

Greta Grakalić Rački

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!