Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Razigrane riječi s Baltika

Large indre Indre Valantinaite i Jan Kaus u Booksi
Srijeda
21.10.2015.
Suvremeni pisci baltičkih zemalja – Litve, Latvije i Estonije – koji će svoje radove predstavljati danas od 19 sati nadalje u Booksi, čine se poput umjetnika pored kojih bi tragači za dobrim štivom svakako zastali, diveći se njihovom razigranom pristupu književnosti. Večer će započeti književnim razgovorom, nakon kojeg slijede čitanja u kojima će sami umjetnici predstaviti svoja djela, kao i osobnu filozofiju koja stoji iza njih.

Prva će tako biti Inga Žolude, uspješna spisateljica i voditeljica tečajeva kreativnog pisanja na Latvijskom sveučilištu. 
Nakon nje, predstavit će se Indré Valantinaité: pjesnikinja, pjevačica i glumica koja u svojoj poeziji slavi ženstvenost i užitak.

Naposljetku, večer će zaključiti jedan od najprodavanijih estonskih autora Indrek Hargla - javnosti je poznat ponajprije kao pisac SF romana koji redovito dobivaju književne nagrade. 
Selektori su prepoznali upravo književni izričaj ovih autora kao autentičan izraz nove, post-sovjetske baltičke kulture, stoga zaključujemo da nam prethodi uzbudljiva večer!
***

Greta Grakalić Rački

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.
Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage revija 1 22.10.2015.

Čudnovati žanrovi Baltika

Kako se prva večer Revije malih književnosti primicala kraju, tako je maglovit pojam 'baltičke književnosti' počeo poprimati jasne konture. 

Piše: Booksa

Iz Revije malih književnosti
Homepage 399131951 dd2895c2fe z 30.10.2014.

Iz kuta

Autor: Eljan Tanini (Revija malih književnosti 2014, Albanija)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu