Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 6.3. - 12.3.2017.

Large extra large extra large slika rasknjizje
Nedjelja
05.03.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Putovanje desnom hemisferom, Zoran Žmirić (Hena com)
Kažu da nije poznato je li uzbudljiviji i pustolovniji život vodio talijanski crtač stripova Hugo Pratt ili njegov junak Corto Maltese, čija se biografija prepričava kao da je bio stvarna osoba. Kako god bilo, nadahnuli su junaka ovog romana na pustolovinu – odnosno autora Zorana Žmirića za Putovanje desnom hemisferom

2. Sve ptice pjevaju, Evie Wyld (Naklada Ljevak)
'Duboko uznemirujući, napeti egzistencijalistički triler. Wyld majstorski gradi atmosferu sveprisutne prijetnje, ona je ekspert u zamagljivanju granica između zamišljenog i stvarnog užasa i u dočaravanju moralnog ambigviteta. No zapravo je vrsnoća njezine lirične proze ono što ostavlja bez daha.' (The Guardian)

3.
Jarčeva pjesma, Konstantin Vaginov (Disput)
Na početku romana pojavljuje se autor koji znakovito izjavljuje: Ne volim Peterburg, mojim snovima je kraj. Riječ je o Peterburgu početkom '20-ih, vremenu kada kultura i svakodnevni život još uvijek pokazuju nekakvo 'normalno' stanje.

4. Male stvari, Nada Topić (V.B.Z)
Poetska proza Male stvari tematizira intiman svijet djevojčice koja propitkuje svijet odraslih. Kroz trideset kratkih priča koje djevojčica pripovijeda otkriva se njezina zaokupljenost malim stvarima (noćni ormarić, soba, kosa, ormar, voće, crvene klompe) i načinima na koje stvari funkcioniraju. Međutim, stvari su i simbol iza kojeg se kriju kompleksne, velike teme (gubitak bliske osobe, osamljenost, sestrinski i prijateljski odnos, zaljubljenost, bolest, tijelo).

Strip:

1.Munch, Steffen Kverneland (V.B.Z)
Biografija Edvarda Muncha u stripu djelo je norveškog crtača Steffena Kvernelanda i vjerojatno je jedna od najboljih, ili ako ništa drugo – najslikovitijih priča o najpoznatijem norveškom slikaru, možda i umjetniku uopće. Ono što ovu biografiju čini posebnom, osim činjenice da je u strip-formi, jest to da nijedna riječ nije izmišljena, nego je preuzeta iz poznatih i dostupnih izvora.

Događanja:

Ovaj tjedan u Booksi ne propustite putopisno predavanje Tomislava Medaka i Ivane Ivković Mumbai, Bangalore, Kochi - indijsko putovanje u nekoliko slika, prepriča i knjiga u četvrtak 9. ožujka u 19 sati. U subotu, 11. ožujka u 19 sati dođite na predstavljanje radova polaznika Radionice umjetničke fotografije 'Drugi kadar', dok u nedjelju 12. ožujka u 18 sati navratite na Kolektivno predstavljanje knjiga: Radikal s police - Knjiga koju moraš pročitati!

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu