Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 6.2 - 12.2.2017.

Large slika rasknjizje
Nedjelja
05.02.2017.

Noviteti:

Proza: 

1. Neruda i nevidljivi čovjek, Antonio Skármeta (Litteris)
Antonio Skarmeta priredio je izbor dvadeset Nerudinih pjesama, popratio ih esejističkim medaljonima te nam iz jednog sasvim drukčijeg motrišta dočarao život i djelo slavnog pjesnika. 

2. Harry Potter i ukleto dijete, J.K.Rowling (Algoritam)
Harryju Potteru nikad nije bilo lako pa nije ni danas dok nastoji pronaći ravnotežu između uloga prezaposlenog djelatnika Ministarstva magije, supruga i oca troje djece školske dobi. 

3. Krležin EU/ropski furiosum, Suzana Marjanić i Bojan Koštić (Udruga Pod Galgama)
Uz krležofilne razgovore, drugi dio knjige sadrži krležofilne eseje i članke (neki  su također prethodno objavljeni u Zarezu) studenata i studentica koji su uglavnom svi  pohađali kolegije o Miroslavu Krleži.

Poezija:

1. Nuspojave, Zvonimir Grozdić (DADAnti)
Novu zbirku Zvonimira Grozdića nije teško čitati. Radi se o poeziji koja je ispisana iz prve ruke i na izravan način. Nuspojave su npr. i facebook buntovnici, nova generacija buntovnika što skriveni za tastaturama pokreću revolucije.

Publicistika:

1. Protuotrov: Sreća za ljude koji ne mogu pozitivno razmišljati, Oliver Burkeman (Algoritam)
Protuotrov je serija putovanja osoba koje dijele iznenađujući način na koji razmišljaju o životu. Ono što im je zajedničko jest uvjerenje o ljudskoj psihologiji: da je naš trajni napor u eliminiranju negativnog glavni krivac za to što se osjećamo tako nesigurnima, nesretnima i tjeskobnima. 

Događanja:

Ako volite knjige i volite puniti svoje police za knjige, dođite u četvrtak 9. veljače u Booksu od 16 do 21 i 30 na akciju Svi za knjigu, knjiga za svakoga. U petak 10. veljače u 19 sati dođite na predstavljanje knjige Forms of Education: Couldn't Get a Sense of It.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu