Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 5.12 - 11.12.2016.

Large slika rasknjizje
Subota
03.12.2016.

Noviteti:

Proza:

1. Van Brloga, Marko Dejanović (2x2)
Zbirka priča Van Brloga treća je knjiga Marka Dejanovića (1982), te prvo prozno izdanje zagrebačkog izdavača 2x2. U pričama se zrcale prepoznatljivi, neuljepšani prizori onoga što upravo živimo, u njima su jasno iscrtani tragovi generacije, uspomene iz minulog vremena, ali i sjećanja na budućnost kakva bi lako mogla biti...

2. Ispovijedam, Jaume Cabré (Fraktura)
Roman Ispovijedam, fascinantno djelo vodećega katalonskog pisca današnjice Jaumea Cabréa, preveden je na dvadesetak jezika te dobilo više uglednih katalonskih i međunarodnih nagrada. Ispreplećući raznovrsne intrigantne priče u roman koji poželite pročitati u jednom dahu, Cabré se dokazao kao briljantni pripovjedač i učvrstio svoje mjesto u vrhu suvremene europske književnosti.

3. Slike iz života M., Svetlana Žuchová (Hena com)
Proza Svetlane Žuchove topla je, jednostavna, razborita i blaga ali dovoljno hrabra i dojmljiva u propitivanju delikatnih ljudskih stanja, a pored osnovnih motiva, ona u romanu tematizira i obiteljske veze, umješno ih nijansirajući i raščlanjujući do najsitnijih detalja. 

4. Nimrodov luk, Teresa Salema (Hena com)
Roman Nimrodov luk neobična je priča o odsutnosti, koja počinje na svadbi na kojoj se stric Raul sprema održati govor koji od njega očekuje njegova obitelj, a razvija se kroz nagađanja, pripovijedanja i sjećanja mnogih likova. Al se teško nosi sa sjećanjima, a njegova kći Sascha želi ih skupiti, doraditi i objaviti na internetu.

Publicistika:

1. Deset dana u 'Islamskoj državi', Jürgen Todenhöfer (Tim press)
Ova je knjiga alarmantno i prosvjetljujuće iskustvo iz prve ruke o onome što se zapravo događa iza granica „Islamske Države". U razgovorima s vojnicima, krvnicima, liječnicima, sucima, zatvorenicima ali i s običnim građanima, Todenhöfer je dobio zapanjujuće otvorene i iskrene, ali istodobno strašne i neshvatljive odgovore koji šokiraju gotovo jednako kao i postupci terorističke organizacije.

Događanja:

Ovotjedni program u Booksi počinjemo s poezijom i to suvremenom slovenskom, stoga navratite do nas u utorak 6.12 u 19 sati na predstavljanje nove antologije slovenske poezije. U srijedu 7. prosinca u 18 sati,  slijedi Francuska srijeda, na kojoj će se ovaj put igrati društvene igre, a sat vremena prije početka programa, moći ćete nabaviti knjige na francuskom uz donaciju.

U četvrtak, 8. prosinca u 19 sati, u goste nam dolazi poznati sarajevski muzičar Damir Imamović na tribinu Književnost, između, s kojim ćemo razgovarati o njegovoj knjizi Sevdah.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu