Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 3.4. - 9.4.2017.

Large extra large extra large extra large slika rasknjizje
Nedjelja
02.04.2017.

Noviteti: 

Proza:

1. Kako sam postao redovnica, César Aira (Fraktura)
Ako priča Aureliana Buendije, nezaboravnog ju­naka Sto godina samoće, počinje pred streljačkim vodom, sjećanjem na dan kad ga je otac prvi put odveo da vidi led, za Césara Airu, šestogodišnjeg pripovjedača Airina "autobiografskog” romana, sve počinje u sličnim okolnostima, danom kada mu je otac kupio prvi sladoled. 

Poezija: 

1. Step by Step - Stepinac & još mnoge popularne pjesme, Predrag Lucić (Adamić)
U novoj knjizi Lucićevih urnebesnih stihova nalaze se pjesme pisane od 2013. do 2016. u kojima ovaj vrhunski satiričar obrađuje brojne događaje iz novije hrvatske povijesti, te najvažnije teme iz oblasti kulture, društvenih odnosa, politike, gospodarstva, religije, novinarstva, sporta i kriminala.

Za djecu:

1. Ruša je slutila, Tamara Bakran (Ibis grafika)
Ruša je slutila priča je o maloj znatiželjnoj i maštovitoj djevojčici, koja jednog dana, zajedno sa svojom letećom kućicom, hrabro kreće u pustolovinu u kojoj će upoznati Azura, čudesno i tajanstveno biće iz duboke zelene rijeke. 

2. Zverinjak, Richard Merritt, Claire Scully (Profil)
Oživite bojama veličanstvenog jelena, otmjenu žirafu, umiljatog pandu, radoznalog zeca i mnoge druge stanovnike ovog zvjerinjaka. Vjerujte nam, uživat ćete kombinirajući i promišljajući kojim bojama ispuniti male plohe koje sačinjavaju veliku kompoziciju. 

Događanja:

Tjedni program počinjemo s Booksinom novom tribinom pod vodstvom Ivana ŠamijePoezija na živo, na kojoj gostuje Miroslav Kirin, u utorak 4. travnja u 19 sati.

Prva srijeda u mjesecu u Booksi je rezervirana za Francusku srijedu, dok u četvrtak 6.4 u 19 sati kod nas gostuje Trans Aid.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu