Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 30.4 - 5.5.2016.

Large extra large slika rasknjizje
Nedjelja
29.05.2016.

Noviteti: 

Proza: 

1. Srebrna, Marina Roki, (Vuković&Runjić)
Ova provokativna ljubavna priča povezuje triler, filozofsku i psihoterapeutsku prozu u potrazi za istinom koja zrcali osobne i moralne vrijednosti hrvatskog društva. 

2. Slijepa karta, Marko Pogačar, (Fraktura)
Iako piše o prelascima, Pogačar do granica zapravo slabo drži, i možda se baš zato Slijepa karta doima kao raskuštrani bastard književnosti i kartografije, rastrča­­ni mješanac putopisa, eseja, dnevnika, biografije, proze i autofikcije.

3. Tratinčice, Kristina Ohlsson, (Naklada Ljevak)
Fredrika Bergman i njezini kolege iz istražiteljskog tima Alexa Rechta – koje smo upoznali u Pepeljugama, autoričinu debitantskom djelu – primaju se istrage dvostrukog ubojstva na Odenplanu. Uskoro će im postati jasno da pred njima stoji nešto puno veće i kompliciranije od ubojstva i samoubojstva. 

Publicistika:

1. Al' povijesti nije kraj, Claudio Magris, (Fraktura)
Pitanja etike, morala, estetike i nadasve povijesti i politike zaokupljaju svakoga od nas. Svakodnevno se suočavamo s raznim dvojbama, idejama i problemima, od kojih se većina odražava na naš život, ponekad izravno, a ponekad neizravno. 

2. Seks u zoru, Christopher Ray i Cacilda Jethá (Algoritam)
Inteligentno i duhovito, autori nam pokazuju kako naša promiskuitetna prošlost progoni naše napore oko monogamije, seksualne orijentacije i obiteljske dinamike. 

Događanja:

Ovaj tjedan u Booksi ugošćujemo Festival europske kratke priče, stoga će se u Booksi, u utorak 31. svibnja u 17 sati, održati radionica kratke priče s Cosminom Perțom i Miroslavom Mićanovićem uz moderiranje Vladimira Arsenića, dok će se u 18 sati razgovarati o Rodu i jeziku. Na lipanjskom Book Clubu, u četvrtak 2. lipnja, pričati će se o Žudnji za životom Irvinga Stonea.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu