Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 28.11 - 4.12.2016.

Large slika rasknjizje
Subota
26.11.2016.

Noviteti:

Proza:

1. Sjećanje šume, Damir Karakaš (Sandorf)
Sjećanje šume Damira Karakaša kratki je roman poetskog tempa, knjiga o jednom neobičnom odrastanju pod sjenom misterija koji se krije u samom tijelu. Knjiga u kojoj se natječu strah i volja, dodiruje trauma, humor i poezija. 

2. Crvena poštanska kočija, Gyula Krudy (disput)
Crvena poštanska kočija (1913) roman je prepun referenci i aluzija na život u Budimpešti na kraju 19. stoljeća, ispričan posredstvom likova provincijalaca koji stigavši u glavni grad traže svoju sreću i životni smisao. 

3.U potrazi za početkom kruga, Marinko Koščec (Sandorf)
'Ovo je tvoj život.’ Tom rečenicom započinje sedmi roman Marinka Koščeca i doista, ono što nam se potom rastvara pred očima jest naš život, ljudi koji nas okružuju, naše doba, naši prostori. Mnogoslojna je to priča puna pronicavih uvida, koja pršti duhovitošću i ironijom te kroz prizmu protagonistove svijesti briljantno secira pojedinačno ponašanje i kolektivne bolesti.

4. Hladna fronta, Pavao Pavličić (Mozaik)  
Novi kriminalistički roman Pavla Pavličića vrhunski je triler koji ćete pročitati u jednom dahu! Novi roman donosi priču o postarijem filologu s literarnim sklonostima koji proučava povijest zagrebačke obitelji koju su početkom dvadesetoga stoljeća činili sami meteoropati.

Publicistika:

1. Sevdah, Damir Imamović (Algoritam)
Sevdah Damira Imamovića prva je knjiga o sevdahu koja na jednom mjestu sažima muzičke, poetske, kulturno-historijske i popularne tendencije u razvoju ovog muzučkog žanra tokom tri stoljeća njegove dokumentirane prošlosti.

2. O duši i tijelu teksta - Polić Kamov, Krleža, Marinković, Morana Čale (disput)
Knjiga Morane Čale O duši i tijelu teksta: Polić Kamov, Krleža, Marinković bavi se dosezima razmjene između književnosti, znanosti o književnosti i psihoanalize, osobito se usredotočujući na figure metaforičke odnosno metonimijske antropomorfizacije teksta u književnoteorijskom i književnokritičkom diskursu.

Događanja:

Ovotjedni program u Booksi počinjemo u utorak 29. studenog u 19 sati, s našom tribinom Strip-tease Matka Vladanovića, na kojoj ovaj put gostuje slavni Lavanderman. U srijedu u 20 sati ugošćujemo Zagreb Pride i njihovu tribinu Roza hipnoza: Papire na sunce, dok u četvrtak 1. prisinca dolazi na red naša Škrabica, na kojoj nam ovaj put gostuje Denis Katanec, čekamo vas u 20 i 30!!

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu