Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 24.4. - 30.4.2017.

Large rasknjizje
Subota
22.04.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Kultna posuda, Omer Rak (Fraktura)
Roman jednog od najboljih suvremenih stilista i poznavatelja kultnoga i okultnoga Omera Raka, uzbudljiv je triler u kojem se miješaju važne arheološke tajne, mistika, fantastika i erotika.

2. Izgubljena prtljaga, Jordi Puntí (Fraktura)
Izgubljena prtljaga jednoga od najznačajnijih suvremenih katalonskih pisaca trijumf je pripovjedačkog umijeća, mudrosti i optimizma, roman koji ćete nositi sa sobom kamo god i kad god putovali.

3. Knjiga šapata, Varužan Vosganjan (Sandorf)
Priče o genocidu iz 1915., o beskrajnim konvojima izgnanika u Krugovima smrti, u pustinji Deir-ez-Zor, o Armencima na putu u egzil, u ovom su romanu ispripovijedane na uznemirujuć i veličanstven način.

4. Stablo u zemlji Toraja, Philippe Claudel (Edicije Božičević)
Nakon povratka iz Indonezije, gdje se upoznao s običajima naroda Toraja, pripovjedač romana – pisac i filmski redatelj – saznaje kako njegov kolega ima rak. Dok bude oplakivao pokojnog prijatelja, zaljubit će se u mladu djevojku koju upoznaje u bolnici i koja će uskoro začeti dijete.

Publicistika:

1. Knjižara Morpurgo u Splitu, Nada Topić (Naklada Ljevak)
Knjiga istražuje doprinos splitske knjižare Morpurgo stvaranju i razvoju kulturnoga života u Splitu i Dalmaciji. Istraživački rezultati, prikupljeni različitim metodama, a prije svega studijom slučaja, izneseni su pregledno i jasno te strukturirani kao zanimljiva priča potkrijepljena brojnim minucioznim istraživanjima. 

Događanja:

Ovaj tjedan ne propustite u Booksi još jednu Škrabicu i bend Nu' Rodijak, u četvrtak 27. travnja u 20 i 30.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu