Page arrow

Rasknjižje 23.1. - 29.1.2017.

Large slika rasknjizje
Nedjelja
22.01.2017.

Noviteti: 

Proza:

1. Zbogom zasad..., Laurie Frankel (V.B.Z.)
"Zbogom zasad… ljubavna je priča 21. stoljeća u kojoj se komunikacija putem društvenih mreža proteže onkraj ovoga života. Riječ je o provokativnom istraživanju ljubavi, gubitka, stvarnog i virtualnog života koje dokazuje da možda ništa ne traje vječno. Osim ljubavi, koja katkad živi vlastiti život." (The New York Times)

2. Bestijarij, Witold Gombrowicz (Fraktura)
"Činilo bi se da, po piščevim riječima – ‘Priroda. Neću prirodu, za mene su priroda ljudi’ –  u njegovim djelima nema previše toga o životinjama. Bolecki dokazuje da to nije istina.”
(Renata Metzger, Gazeta Wyborcza)

Publicistika:

1. Manifest za društvene znanosti, Craig Calhoun i Michel Wieviorka (TIM Press)
Suvremena društva nisu potpuno razoružana kada je riječ o tome da se ponude uporišta i smisao orijentacija. Ona naime raspolažu društvenim znanostima, bogatom prtljagom brojnih i raznovrsnih instrumenata za proizvodnju strogih znanja, te time svim akterima kolektivnog života pružaju razjašnjenja korisna za uvećavanje njihove sposobnosti mišljenja i djelovanja.

2. Držić na iglama, Hrvoje Ivanković (Hrvatski cetntar ITI)
Namjera ove knjige jest prikazati povijest prisutnosti Držićevih djela na Dubrovačkim ljetnim igrama te značaj kojeg su te predstave imale u širem opsegu razumijevanja, interpretiranja i revitaliziranja njegove književne zaostavštine.

Poezija:

1. Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav, Janos Pilinszky (HDP)
Janos Pilinszky bio je mađarski pjesnik. Prve pjesme objavio je za vrijeme studija mađarske književnosti, prava i povijesti umjetnosti. Za vrijeme Drugog svjetskog rata bio je unovačen, a kako je njegova jedinica dobila naredbu slijediti njemačke snage koje su se povlačile, svjedočio je užasu u nekoliko konc-logora. O tome je poslije pisao u svojim pjesmama, kao i o životu u komunističkom režimu.

Događanja:

Nikako ne propustite Booksin Book Club, u četvrtak 26. siječnja u 18 sati, na kojem će se čitati Dnevnik o Čarnojeviću M. Crnjanskog i Francuska suita I. Nemirovsky.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu