Page arrow

Rasknjižje 20.2. - 26.2.2017.

Large slika rasknjizje
Subota
18.02.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Superjunakinje, Lea Brezar (Dhar Media)
Superjunakinje su vodile svoje živote kako su najbolje znale, neke od njih uvjerene da je sve pod njihovom kontrolom, druge pak da ništa ne ovisi o njima i da bolje ne mogu ili ne zaslužuju. Upoznajemo ih u trenucima potpunog životnog poraza, slomljene i nesposobne da ustanu i sastave krhotine svojih života.

2. Me’med, crvena bandana i pahuljica, Semezdin Mehme­dinović (Fraktura)
Svaki udar, politički ili srčani, dolazi neočekivano, bez najave, bez objašnjenja, i zauvijek mijenja onoga kome se dogodio. Kada udar pak preživi pisac poput Semezdina Mehme­dinovića, neizbježno je da se ta biografska činjenica pretoči u jedinstvenu, neponovljivu prozu.

Poezija:

1. Stol od trešnjevine, Marica Bodrožić (Fraktura)
Gradovi i uspomene, povijest i ljudi – sve je to sada pred njom, na stolu od trešnjevine. Za Arjetu Filipo fotografije rasprostrte po stolu njezine bake nisu samo u trenutku zarobljena sjećanja, one su i priče – o gradu pod opsadom, o Istri, o moru njezina djetinjstva i mladosti, o obiteljskoj tragediji i odlasku početkom devedesetih, koji je promijenio sve.

2. Kod nas više nema kanibala, Ottó Fenyvesi (Fraktura)
Kada se reference s nasljeđem svih istinskih srednjoeuropskih i inih estetskih i svjetonazorskih vrijednosti kalame s 'divljim' rock-nasljeđem, a k tomu i izvanredno 'mimetizira' bogato životno i svako drugo iskustvo toga gologa trajanja u jednoj posve licemjernoj zemlji koja se na kraju ugušila u moru vlastite krvi, a sve to dodatno garnira i dirljivom demontažom recentoga svakodnevlja u jednoj globalno obesmišljenoj virtualnoj ne/stvarnosti, dobiva se bar osnovni tlocrt pjesništva Otta Fenyvesija.

Događanja:

Ovaj tjedan program u Booksi počinjemo tribinom Može li nas književnost zbližiti? u utorak 21. veljače u 19 sati. U četvrtak 23. veljače u 20 i 30 dođite na Škrabicu, na kojoj gostuje Eine (Ivan Ščapec). U petak 24. veljače u 19 sati navratite do Bookse na radionicu International Listening Post.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu