Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 18.7. - 24.7.2016.

Large slika rasknjizje
Subota
16.07.2016.

Noviteti: 

Proza:

1. Žabe, Mo Yan (Fraktura)
Vodeći suvremeni kineski pisac Mo Yan u svojem romanu Žabe briljantno oslikava život u ruralnoj Kini od sredine 20. stoljeća do današnjih dana. Potresan i duhovit roman, nevje­rojatan spoj zbilje i fantazije.

2. Jedno ljeto s Baudelairom, Antione Compagnona (Tim press)
Nakon velikog uspjeha knjige Jedno ljeto s Montaigneom, izlazi nova uspješnica Antoinea Compagnona, poznatog francuskog teoretičara književnosti i pisca.

3. Nisam, Natalija MIletić (Algoritam)
Prva knjiga Natalije Miletić, autorice već istaknute osvojenim nagradama na kratkopričaškim natječajima Lapis histriae i Ulaznica, zbirka od 17 priča lijepo je uokvirena drugom pričom zbirke, naslovnom Nisam i predzadnjom Jesam

4. Tu sam pred tobom, Yoyo Moyes (Profil knjiga d.o.o.)
Will Traynor zna da mu je prometna nesreća oduzela želju za životom. Zna da je trenutačno sve oko njega skučeno i neveselo, a zna i točno kako tome stati na kraj. Ono što Will ne zna jest da će u njegov život banuti Lou u vrtlogu boja. I nijedno od njih ne zna da će se međusobno zauvijek izmijeniti.

Publicistika:

1. Ontologija nezgode, Catherine Malabou (Booksa i MaMa)
Životi najčešće idu svojim tokom kao rijeke. Tjelesne i psihičke preobrazbe samo učvršćuju postojani identitet. No, uslijed teških trauma, a katkad ni zbog čega, rijeka iskoči iz korita, njezin tok se stane račvati i nova ličnost, bez presedana, počne supostojati sa starom, sve dok je naposljetku ne istisne. Nastaje novo biće bez vlastite povijesti.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu