Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Rasknjižje 16.1. - 22.1.

Large slika rasknjizje
Nedjelja
15.01.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Luuanda, José Luandino Vieira (Edicije Božičević)
Zbirka Luuanda, prvi put objavljena 1963. godine u Lisabonu, sastoji se od tri poduže novele, koje govore o životu u mussequeu, siromašnom predgrađu Luande. Ova se knjiga smatra prekretnicom u angolskoj književnosti i konačnim prekidom s portugalskim književnim jezikom. 

2. Kad vrag drži svijeću, Karin Fossum (Edicije Božičević)
Inspektor Sejer i njegov suradnik Jacob Skarre ne mogu povezati smrt djeteta s prijavljenim nestankom lokalnog delinkventa. I dok se u gradiću stvara sve veća pomutnja oko misterioznih događaja, nevjerojatna istina skrivena je u staričinom podrumu…

3. Grad zrcala, Justin Cronin (Lumen)
Vidjeli ste Prijelaz. Suočili se s Dvanaestoricom. Sada ulazite u Grad zrcala na posljednji obračun. Epska saga približava se svojem uzbudljivom kraju dok Croninova banda očvrsnulih boraca posljednji put dočekuje dolazak nezamislive tame.

Za djecu:

1. Alice u zemlji čudesa. Iza zrcala i što je Alice tamo zatekla., Lewis Caroll (Edicije Božičević)
Nonsensom svoje logike Alice u zemlji čudesa i nastavak Kroz ogledalo svakako zabavljaju čitatelje svih uzrasta, pružajući bar načas mogućnost dostojanstvena izmicanja trpkoj, tobože smislenoj svakodnevici (o čemu valjda dovoljno svjedoči i uspjeh silnih ekranizacija romana, koje se ovdje ne bi mogle pošteno ni nabrojati).

Poezija:

1. Sto najboljih pjesama svih vremena i naroda, Grupa Orbita (SKUD Ivan Goran Kovačić)
Autorski kolektiv Orbita čine latvijski pjesnici ruskog jezičnog izraza. Uz u ovoj knjizi predstavljene pjesnike (i ne samo pjesnike) Sergeja Timofejeva, Semjona Hanina, Artura Puntea i Vladimira Svjetlova kao ključne članove, uključuje još čitav niz suradnika kako na književnom, tako i na planu vizualnih umjetnosti, performansa, glazbe i drugih disciplina.

Događanja:

Ovaj tjedan u Booksi, u četvrtak 19. siječnja u 18 sati, gostuje čitateljski klub Motor mijene na kojem će se pričati o knjizi Kako se kalio čelik Nikolaja Ostrovskog, dok u petak 20. siječnja u 19 sati dođite u Booksu na predstavljanje jedinstvenog romana The Beauty fools.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu