Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 13.3. -19.3.2017

Large extra large extra large slika rasknjizje
Subota
11.03.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Dostava rasutog tereta, Antun Vujić (Meandarmedia)
Deklasificirane priče Antuna Vujića pristizale su neočekivano, iz meni nepoznatog svijeta, ili iskrenije, meni samo djelomično poznatog u frazama i refrenima, dosjetkama i anegdotama, groteskama i bizarnim sižeima, šifrirane i nejasne – kako već pristiže i kako se dostavlja rasuti teret (vlastitog) života.

2. Zovite me Esteban, Lejla Kalamujić (Sandorf)
Zbirka Lejle Kalamujić autentično je svjedočanstvo o sudbini obitelji čije je ispisivanje svojevrsni čin hrabrosti i suočavanja s onim najmračnijim, najtežim u čovjeku.

3. Omara, Iva Ušćumlić (Durieux)
Roman Ive Ušćumlić, koja je zamjetno umijeće pokazala već prvijencem Duhovi, daje atmosferičnu sliku vrućeg ljetnog Zagreba kad nestaje jedna žena, i košmara u što se pretvara život njenih bližnjih. Premda je u prvom pripovjednom planu rješavanje zagonetke nestale osobe, teško bismo ovaj roman mogli svrstati u krimić.

Publicistika:

1. Udahnuti svjetla pozornice, Mario Kovač (HC ITI)
”…Cilj mi je ovim radom skrenuti pozornost akademske te kazališne zajednice (ali i općenito umjetničke te šire javnosti) na jedan, po mojem mišljenju, zanemaren i nedovoljno istaknut segment domaćeg kazališnog života...''

2. Crna limfa / zeleno srce. Alternativni leksikon duše, Željka Matijašević (Durieux)
Crna limfa/Zeleno srce: Alternativni leksikon duše je glosar pojmova koje je autorica smatrala značajnima za kolektivno i individualno psihičko ljudsko stanje. Kao i u običnom leksikonu, uz pojam se nalazi njegova definicija, no za razliku od običnih leksikona, u alternativnom je selekcija pojmova i metodologija njihove obrade drukčija.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu