Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 13.2. - 19.2.2017

Large slika rasknjizje
Nedjelja
12.02.2017.

Noviteti:

Proza:

1. Prosjak i zec, Tuomas Kyrö (Fraktura)
Roman finskog satiričara Tuomasa Kyröa fantastična je priča o čovjeku koji ne odustaje od svojih snova, a spletom okolnosti život mu se mijenja na nevjerojatan način.

2. Uoči slavlja, Saša Stanišć (Fraktura)
Nakon velikog uspjeha romana Kako vojnik popravlja gramofon preve­denog na više od trideset jezika, Saša Stanišić u svojem drugom romanu maestralno opisuje događaje iz njemačke provincije. Uoči slavlja djelo je koje ne ostavlja ravnodušnim, prije svega zbog autorove suptilne duhovitosti  i suosjećajnosti prema svojim junacima.

3. Specijalna potreba, Lada Vukić (V.B.Z.)
Specijalna potreba je roman koji afirmira ono nešto autentično ljudsko u nama. Hrabar i potresan tekst koji je tako napisan da čitajući ga, postajemo bolji ljudi.

Publicistika:

1. Kratka povijest zaborava, Zlatko Kramarić (MeandarMedia)
Ova knjiga otvara cijeli niz važnih i osjetljivih pitanja, na koja najčešće nije moguće odgovoriti decidirano, no u situaciji kakva prevladava u društvima na cijelome ex-Yu prostoru, iznimno je važno da se takva pitanja počnu postavljati često, jer nas i to na neki način približava mogućim odgovorima. 

2. Poetika tijela, Lidija Vukčević (Litteris)
Riječ je o esejima u kojima autorica vrlo suptilno analizira tijelo, svaki njegov, pa i najmanji dio - oko, usne, glavu, kosu, njuh, stopalo, zapešće, kožu, sluh, a to stvarno i tjelesno, fizičko 'prerasta' u metafizičko (pa promišlja i o pojmovima poput duše ili vremena), pri čemu često uzmiče u skrovište poezije kao mudrosnog stajališta. 

Događanja:

U četvrtak 16.2.2017 u 19 sati u Booksi zbog bolesti se ipak neće održati gostovanje francuske filozofkinje Catherine Malabou, no u petak 17.2. 2017 od 19 sati u Booksi ne propustite Trans buvljak.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu