Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Počela prodaja 'Prodanih dušica'

Large 405
Utorak
02.10.2007.

Da književnost može biti sexy i funky te da karizma igra veliku ulogu što se regrutacije čitatelja tiče pokazao nam je Denis Giljević na prošlotjednoj promociji svojih Prodanih dušica u Booksi.

Vrckavi autor i njegov otkačeni izdavač (Translator) upoznali su nas s onim što se krije između korica ove knjige prvijenca koja će, ako sve bude išlo po planu, dobiti i nastavak u Preprodanim dušicama. Kako nam je otvoreno rekao gospodin Giljević, ideja mu je u novoj knjizi ponoviti neke priče iz Prodanih dušica, eventualno objaviti još koju i preprodati nam ih ponovno.

   Trailer za knjigu Prodane dušice (tip - u prvoj se minuti ne događa ništa, to je za koncentraciju) 

Iako poznat kao autor SF priča, u ovu zbirku nisu ušle priče tog žanra već neke druge, ali jednako pomaknute, kako je to dobro primijetila voditeljica večeri Miljenka Buljević. Mika je također ukazala autoru na uspjelu društvenu angažiranost priča koja se u prvi mah ne primjećuje, na što je Giljević rekao kako je ni on u prvi mah nije primijetio, te dodao kako je iz faze angažiranosti prešao u fazu razočaranosti.

I baš kad se učinilo da će vesele teme zamijeniti egzistencijalistički razgovori, autor se sjetio da su za promociju pripremili i nagradnu igru za privlačenje kupaca. Svaki kupac knjige kojeg je u istoj zatekao bookmark na kojem je pisalo 'Denis vedri i oblači' dobio je prigodnu majicu s prigodnim sloganom Denisa Giljevića koji se svojedobno okušao i kao copywriter.

Jesu li razlog majice, Giljevićeva karizma ili trailer za knjigu koji je zamijenio klasično čitanje ne znamo, ali ostaje neupitna činjenica da nakon promocije u knjižari nije ostao niti jedan primjerak Prodanih dušica. Sve do jedne su se rasprodale.    
   

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu