Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Piščev dnevnik: Albahari i David Grossman

Large do kraja zemlje pozivnica mailchimp novinari
Ponedjeljak
13.06.2016.

U novom izdanju programa Piščev dnevnik kojeg u Booksi uređuje i vodi poznati srpski pisac David Albahari, u srijedu 22. lipnja u 19:00 gostovat će, uz Amosa Oza, najpoznatiji izraelski suvremeni književnik David Grossman. On u Booksu dolazi na Dan antifašističke borbe, te za vrijeme manifestacije Tjedni IZBJEGLICAma i to je, kad je Grossman u pitanju, više no prikladan kontekst. Naime, on je nagrađivani autor 14 proznih i publicističkih knjiga prema kojima su snimljena i tri filma, a dobitnik je i vrlo ugledne Nagrade za mir koju dodjeljuju njemački nakladnici i knjižari, a koju uručuje predsjednik Njemačke (Friedenspreis des Deutschen Buchhandels).

Grossman je i vrlo angažiran mirovni aktivist, oštar kritičar politike Izraela, ali kako kaže, i domoljub. David Albahari sa svojim će gostom osim o književnosti razgovarati upravo o mirovnom aktivizmu i neprestanom trudu da se uspostavi uspješan suživot različitih kultura, vjeroispovijesti, nacionalnosti.

Ovaj program je dio platforme Upgrade i kampanje za Interkulturni društveni centar, a održava se u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj kojeg financijski podržavaju program Kreativna Europa Europske unije, te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ured za udruge Vlade RH, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Osim u Booksi, autor će gostovati i u Muzeju suvremene umjetnosti dan ranije, u utorak21.6. u 20:00. Grossmana će ugostiti Fraktura na tribini Razotkrivanje gdje će prvenstveno biti riječi o friškom hrvatskom izdanju njegove knjige Do kraja zemlje. Knjiga govori o mukama kroz koje prolaze obitelji čija su djeca pozvana u vojnu službu, odnosno u rat. Radi se o temi koja je Grossmanu i više no bliska jer mu je mlađi sin Uri poginuo prije deset godina u Drugom libanonskom ratu. S njim će razgovarati Seid Serdarević i Roman Simić.

***


Tekst je nastao u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj (Aesthetic Education Expanded) koji je financiran u sklopu programa 'Kreativna Europa' Europske unije.

Možda će vas zanimati
Piščev dnevnik
Homepage grossman foto 04.07.2016.

David Grossman u Booksi

VIDEO: David Albahari u Booksi je ugostio znamenitog izraelskog književnika, aktivista i autora romana 'Do kraja zemlje' (Fraktura, 2016.)

Piše: David Albahari

Piščev dnevnik
Homepage lovas albahari 24.05.2016.

Ildiko Lovas u Booksi

Pozorni čitatelj David Albahari suočio je srpsko-mađarsku književnicu s teškim pitanjima o smislu pisanja.

Piše: David Albahari

Video
Homepage lovas booksa 23.05.2016.

VIDEO: Ildiko Lovas u Booksi

David Albahari u Booksinom je programu 'Piščev dnevnik' suočio srpsko-mađarsku književnicu s teškim pitanjima o smislu pisanja.

Piše: David Albahari

Video
Homepage kingwell 16.05.2016.

VIDEO: Mark Kingwell u Booksi

David Albahari je u Booksinom programu 'Piščev dnevnik' ugostio kanadskog filozofa i profesora. 

Piše: David Albahari

Piščev dnevnik
Homepage albahari kingwell 16.05.2016.

Mark Kingwell u Booksi

David Albahari u Booksi je suočio kanadskog profesora s najtežim filozofskim pitanjima. 

Piše: David Albahari

Video
Homepage manguel 03.06.2015.

VIDEO: Alberto Manguel u Booksi

David Albahari je u Booksinom programu 'Piščev dnevnik' ugostio kanadsko-argentinskog pisca i prevoditelja Alberta Manguela.

Piše: David Albahari

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu