Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pisati uz pomoć Shakespearea

Large shakey
Ponedjeljak
18.03.2013.

Google je pokrenuo zgodni mali projekt koji omogućuje pisanje uz intervencije autora kao što su Dickens, Shakespeare, Dostojevski, Dickinson, Poe i Nietzsche.

Google se za pomoć nije obratio medijima i vidovnjacima, nego programerima koji su ugradili književne tekstove ovih autora u Googleov program za pisanje Google Docs. Upisivanjem teksta u program, u tekstu će se pojaviti stilske ispravke i izrazi karakteristični za pojedine autore. Kako to izgleda u praksi, možete vidjeti u ovom kratkom filmu, a na istom linku možete pokušati i sami napisati svoju priču dok vam veliki pisci dišu za vratom.

izvor: Galley Cat
foto: Calamity Meg

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage anatomija 28.08.2017.

Seciranje mrtvog tkiva

'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića priručnik je kreativnog pisanja koji može mnogo podučiti, ali i obeshrabriti početnike.

Piše: Vladimir Arsenić

U fokusu
Homepage creative writing 12.11.2015.

Škole kreativnog pisanja: da ili da?

Poučavanje 'kreativnog pisanja' u Hrvatskoj je i dalje tečaj premda u Americi i Evropi postoji duga tradicija sveučilišnog poučavanja. 

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu