Page arrow

Penguinov portal za tinejdžere

Large 209
Srijeda
06.06.2007.

Iz engleskog Penguin Booksa javljaju kako su spremni uložiti peteroznamenkastu svotu u književni web site za tinejdžere kojeg će uređivati oni sami - pubertetlije. Web site namijenjen mladima između 13 i 18 godina proradit će u rujnu ove godine.

Ideju je potaknulo istraživanje koje je proveo Penguin a koje je pokazalo da troje od četvero mladih u navedenim godinama informacije o knjigama dobiva upravo putem interneta.

“Shvatili smo da do njih ne možemo doprijeti uobičajenim marketinškim metodama, ali možemo internetom,” poručili su iz Penguina.

Ovaj brandirani web site donosit će naslove cijele Penguinove grupe, uključujući tinejdžerske naslove u koje, između ostalih, svrstavaju knjige Meg Rosoff, Melvina Burgessa i Nicka Hornbyja. U Penguinu i marketinškoj agenciji Livity trenutno se bave odabirom devet tinejdžera između 16 i 18 godina koji će činiti urednički tim sa sjedištem u Londonu, te uredništva izvan glavnoga grada. Ovaj će tim potrošiti mjesec dana na osmišljavanje i razvoj portala prije no što će preuzeti kontrolu nad njegovim sadržajem.

Pitamo se kako bi kod nas izgledao jedan ovakav tinejdžerski književni web site? Jamačno bi donosio ulomke iz memoara Vlatke Pokos, sabrane blogerske zapise Luke Nižetića ili bi se bavio poetskim diskursom u djelima Lane Biondić. Ili se možda ipak varamo?

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu