Page arrow

Penguin se nagodio

Large penguin
Četvrtak
20.12.2012.

Još jedan izdavač pristao je na nagodbu u slučaju tužbe S.A.D.- a protiv velikih izdavača zbog namještanja cijena e-knjiga.

Po nagodbi, Penguin će raskinuti svaki dogovor s Appleom i drugim prodavačima e-knjiga. Također, imat će dvogodišnju zabranu ulaska u dogovore s prodavačima e-knjiga putem kojih bi Penguin mogao ograničiti djelatnosti prodavača. To znači da će prodavači, neovisno o Penguinu, moći slobodno nuditi popuste na Penguinova izdanja.

Naposljetku, Penguin će imati pet godina zabrane sklapanja dogovora Most favored nation koji bi im omogućio zaobilaženje ovih kaznenih mjera.

Ranije su nagodbu sklopili Hachette, HarperCollins i Simon&Schuster. Jedini optuženici koji se nisu nagodili su Apple i Macmillan. Ipak, s obzirom da su se i te dvije tvrtke nagodile s Europskom komisijom u sličnom slučaju, vjerojatno će i u ovom slučaju uskoro doći do nagodbe.

izvor: GalleyCat
foto: Chris Fritz

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu