Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Osnovana mreža europske književnosti

Large 217
Ponedjeljak
11.06.2007.

Šesnaest literarnih centara iz jedanaest država osnovali su Europsku mrežu literarnih centara pod nazivom Halma. Halma bi trebala služiti kao platforma za literarnu razmjenu, a s programom bi trebala započeti 2008. godine. Osnovna ideja iza mreže je da se stvori europska struktura koja nadilazi nacionalne granice, omogućujući autorima, prevoditeljima, urednicima i drugima da budu aktivni u različitim kulturnim regijama. Osim financijskih podrška za putovanja, istraživanja, itd., mreža bi trebala organizirati i zajedničke projekte.

Mrežu je inicirao Berlinski literarni kolokvij, zajedno s fondacijama Robert Bosch Stiftung i Borderland, a financijski je potpomažu njemačko Ministarstvo vanjskih poslovaPro Helvetia i Islandska Ambasada. Na listi članova nalaze se mnoge organizacije, uključujući neke iz zemalja bivše Jugoslavije, a valja zamijetiti kako se iz Hrvatske još nitko nije uključio. Više o Halmi doznajte ovdje.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu