Petak
16.09.2011.

O portalu

booksaA+ A-
Stranica Booksa.hr otvorena je 2007. s ciljem da postane info centar za program književnog kluba Booksa. No, stranica je svojeglavo 'prerasla' početne ambicije i razvila se u književni portal koji prati suvremenu domaću i stranu književnost. 
 
Cilj portala je vratiti književnost u svakodnevni život, i to ne samo otvaranjem medijskog prostora, nego postavljanjem književnih djela u širi kontekst, poticanjem ljudi da prepoznaju čitanje kao inteligentnu zabavu koja će ih prodrmati i razbuditi, a ne uspavati. 
 
Sadržaj portala čine tekstovi o književnosti, ali i književna djela (Zadaćnice). Na portalu izlaze naše originalne kolumne i 'začitavanja', no čak i u konvencionalnim novinarskim formama (vijesti, intervjui, kritike) pokušavamo podcrtati osobni pečat svakog autora, zauzeti kritički stav i potaknuti znatiželju. 
 
Suradnici portala su manjim dijelom stariji i dokazani autori (poput Vladimira ArsenićaDaše Drndić i Davida Albaharija), a većim dijelom mladi novinari i pisci kojima Booksin portal često služi kao prvo profesionalno iskustvo. 
 
Portal je projekt Udruge Kulturtreger koja od 2004. radi projekte iz područja književnosti, nezavisne kulture i civilnog društva.
 
IMPRESSUM
 
Uredništvo:

Glavni urednik: Luka Ostojić
Izvršni urednik: Neven Svilar
Ivana Dražić

Zadaćnice:

Ružica Aščić
Ante Zlatko Stolica

Voditelji klupskog programa:

Katarina Luketić
Ivan Šamija


Tehnička podrška: Branimir Šloser (Emusoft)

Dizajn: Katarina Zlatec (Pipser) i Branimir Šloser

 
Kontakt: 
booksa [at] booksa [dot] hr
Telefon: 01 4616 124
 
Donatori za program u 2018. godini:
 
- Ministarstvo kulture Republike Hrvatske:
"Potpora književnim manifestacijama – Časopisi i elektroničke publikacije" 
 
- Grad Zagreb:
"Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2018."
"Program javnih potreba u kulturi grada Zagreba za 2018. – Izdavanje časopisa i novina u kulturi"

 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.