Page arrow

Novi prijevodi domaćih autora

Large singer in the night cover 5c8f6c7d9ab37 250x800r Istros Books; Lettres capitales Theatroom; Keller
Četvrtak
18.04.2019.

Čini se da smo nažalost još uvijek toliko nenaviknuti na prijevode djela domaćih autora na strane jezike, da svako njihovo objavljivanje u inozemstvu shvaćamo kao razlog za slavlje, ili makar odvojenu vijest.

Tako su ovih dana objavljeni prijevodi romana Olje Savičević Ivanević, Mire Gavrana i Dragana Velikića, i to na tri jezika: engleski, francuski i talijanski.

Izdavačka kuća Istros Books iz Londona objavila je engleski prijevod romana Pjevač u noći Olje Savičević Ivančević. Naslov engleskog izdanja jest Singer in the night, a prevela ga je Celia Hawkesworth, koja je prethodno prevela britansko i američko izdanje romana Adio kauboju: Farewell Cowboy (Istros Books), Adios Cowboy (McSweeney's).

Roman Kafkin prijatelj Mire Gavrana objavljen je u Parizu na francuskom jeziku, pod naslovom L'ami de Kafka u izdanju Lettres capitales Theatroom i prijevodu Yves-Alexandra Tripkovća. "Veseli me spoznaja o još jednom prijevodu meni dragog romana. Zadovoljstvo je tim veće što je u pitanju francuski jezik, a ovo je moja peta knjiga koja izlazi u Parizu. Vjerujem da će se knjiga svidjeti i zahtjevnim francuskim čitateljima, koji u romanima uvijek traže ljepotu pripovijedanja, ali i začudno fabuliranje", ističe Miro Gavran, a prenosi Hina. Ista je izdavačka kuća nedavno objavila francuski prijevod Eskima Damira Karakaša, istog prevoditelja.

Dvostruki dobitnik Ninove nagrade Dragan Velikić ovih dana u Italiji je promovirao roman Bonavia, nedavno objavljen na talijanski u prijevodu Estere Miočić u izdavačkoj kući Kellerkoja ga je najavila kao jednog od najvećih pisaca suvremene književnosti Balkana. Ista izdavačka kuća objavit će sljedeće godine još jedan njegov roman, Islednik, prenosi Laguna.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu