Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Novi natječaji

Large 366
Nedjelja
16.09.2007.

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera raspisuje natječaj za neobjavljene domaće fantasy pripovijetke dužine maksimalno 30-35 kartica (1 kartica iznosi 1.800 znakova s razmacima). 

Izabrane najbolje priče bit će objavljene u 14. zbirci domaćih SF pripovjedaka koja izlazi za SFeraKon 2008.
Radove možete slati na e-mail (kao attachment) u .rtf dokumentu (font Times New Roman, veličina 12, prored 1.5) na adrese: mmp@sfera.hr ili darko.vrban@zg.htnet.hr
Rok za slanje radova je: 12. prosinac 2007.
Autore odabranih priča izravno će kontaktirati urednici zbirke. Zato, nemojte zaboravite uz priču poslati i svoje kontakt-podatke (telefon, mail, adresu)!

Mladi pjesnici mogu se javiti na međunarodni natječaj poezije Castello di Duino kojeg pod pokroviteljstvom princa Carla Alessandra della Torre e Tasso organizira grad Trst.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju pjesnici mlađi od 30 godina.Tema ovogodišnjeg, 4. po redu natječaja Castello di Duino je 'Glasovi / Tišina'. Tema može biti obrađena u širem značenju. Sudionici mogu poslati pjesme na materinjem jeziku, ali se traži i prijevod na talijanski i/ili engleski. Stručni žiri koji čine pjesnici i književni kritičari s različitih jezičnih područja procijenit će pjesme na jeziku kojim su pisane. Na natječaj se smije prijaviti samo jedna pjesma (najviše 50 stihova). Tri prvoplasirana pjesnika biti će nagrađena iznosom od 500€. Predviđene su i manje nagrade i pohvale.
Pobjedničke pjesme i izbor boljih pjesama bit će objavljeni kod IBISKOS izdavača Risolo, sponzora natječaja (prihod od prodaje ide u Fond Luchetta-Ota-D’Angelo-Horvatin za djecu žrtve rata). Svi sudionici mogu tražiti besplatno objavljivanje pjesama na stranici natječaja www.castellodiduinopoesia.it. Predviđena je dodjela posebnih diploma sudionicima mlađima od 16 godina te trima najbolje plasiranim školama koje sudjeluju kolektivnim radovima.
Rok za predaju pjesama je 6. siječnja 2008. Pjesme u word ili .rtf formatu šaljite na mail valera@units.it ili na adresu Gabriella Valera, Via Matteotti 21, 34138 Trieste, Italia i obavezno pošaljite ispunjenu i potpisanu prijavnicu za sudjelovanje.

Prijavnica za sudjelovanje
 
Ime:
Prezime:
Datum rođenja:
Adresa (kompletna):
Telefon:
E-mail:
Državljanstvo:
Naslov pjesme:
 
IZJAVA:
 
Ja (vaše ime & prezime) dolje potpisani izjavljujem da je pjesma (naslov pjesme) kojom sudjelujem na međunarodnom natječaju “Castello di Duino” (četvrto izdanje) moj originalni rad, neobjavljen i nenagrađivan. Pristajem da pjesma eventualno bude objavljena i javno predstavljena. Izjavljujem da sam/nisam (izabrati točnu opciju) upisan u SIAE ili slične udruge za zaštitu autorskih prava.
Potpis:

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu