Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nova velika nagrada

Large greenlaw
Četvrtak
18.07.2013.

Književni agent Andrew Kidd i zaklada Folio Society osnovali su književnu nagradu Folio Prize koja bi trebala postati jednako značajna kao poznata nagrada Man Booker. Međutim, dok Booker nagrađuje tek romane pisaca iz zemalja Commonwealtha, Folio će nagrađivati sve knjige, neovisno o formi, žanru ili nacionalnosti pisca.

Doduše, 'multikulturni' sjaj djeluje pomalo lažno budući da nominirane knjige moraju biti napisane na engleskom jeziku (prijevodi ne dolaze u obzir!) i objavljene u Velikoj Britaniji. Također, iz nepoznatog razloga knjige za djecu ne ulaze u konkurenciju.

U žiriju nagrade našli su se britanska pjesnikinja Lavinia Greenlaw (predsjednica žirija), američki prozaist Michael Chabon, britanska prozaistica Sarah Hall, vijetnamsko-australski pisac Nam Le i indijski pisac Pankaj Mishra. Uži izbor prve nagrade Folio bit će objavljen u veljači 2014., a pobjednik u ožujku. Pobjednik dobiva 40.000 funti.

izvor: The Folio Prize
foto: Writers Centre Norwich (na slici: Lavinia Greenlaw)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu