Page arrow

Nova knjiga Harija Kunzrua!

Large 345
Nedjelja
09.09.2007.

Mike Frame uskoro će navršiti 50 godine. Njegova partnerica s kojom dijeli krevet punih 16 godina ogranizira mu prekrasnu rođendansku zabavu, ali on joj se nimalo ne veseli, iz dva razloga. Prvi je taj da on uopće nije Mike Frame, a drugi je da uopće nema 50 godina.

Ovo je zaplet najnovijeg romana Harija Kunzrua naslovljenog My Revolutions kojeg možete nabaviti na Amazonu. Kako je za pretpostaviti iz kratkog uvodnog sižea, roman je priča o pretpostavljenom identitetu.

Pravi Mike Frame zapravo je Chris Carver, bivši student radikal koji je kasnih 60-tih godina prošlog stoljeća uhićen i zatvoren zbog nasilnih protesta protiv rata u Vijetnamu na trgu Grosvenor. Kasnije je skvotario po zapadnom Londonu, pripremao revolucije i borio se za slobodnu ljubav. Miranda, njegova djevojka, ne zna ništa od navedenog i sve bi bilo u redu da se u njihovim životima ne pojavljuje Miles Bridgeman, poznanik iz 'starih dana'. Zbog njegovog dolaska nastaje ova kao knjiga duga ispovijest.

Nakon Impresionista i Transmission, koje obje na satirički način preispituju problem kulturnog identiteta i kolonijalizma, u Mojim revolucijama Hari se bavi ljevičarskim aktivizmom, izgubljenim idealima, problemom mladih radikaliziranih seksom i drogom koji su komune zamijenili anarhističkim grupama, a njih pak terorističkim. Ono što je počelo kao studentska pobuna pretvorilo se u nešto puno mračnije - Carver 1971. izvede bombaški napad na Post Office Tower u Londonu, 'pravi napad' za koji nitko nikad nije preuzeo odgovornost. Iako novog imena i drugačijeg života, Mike Frame nije zapravo nikad odustao o svojih ideala.

Ako ste čitali Impresionista i ako ste prisustvovali Harijevom gostovanju u Booksi sigurni smo da će vas zanimati njegova nova knjiga pa je stoga što prije rezervirajte.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu