Page arrow

Noć knjige 2018.

Large mesec Foto: Petr Kratochvil / Free Stock Photos
Srijeda
18.04.2018.
Noć knjige 2018., manifestacija koja sedmu godinu popularizira čitanje, održat će se 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, a ovogodišnja tema joj je Budućnost knjige
Svoje kreativne pristupe ovoj temi ponudili su brojni sudionici, njih preko 625 (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, bolnice, muzeji, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) koji su pripremili preko 1130 različitih programa i prodajnih akcija koji će se održati u 284 grada i mjesta širom zemlje (s najvećim brojem programa u Zagrebu - 275).
Saznat ćemo i kako djeca vide budućnost knjige - ove će se godine Noć knjige obilježiti u čak 188 osnovnih škola te 26 vrtića, kao i mnogim srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama.
Svečano lansiranje Noći knjige 2018. započet će točno u podne, 23. travnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, predstavljanjem najnovijih rezultata istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj (agencije GfK Hrvatska, ožujak 2018.). 
U Booksi će se na Noć knjige održati akcija Svi za knjigu, knjiga za svakoga.
Programe i prodajne akcije, kao i sve drugo vezano uz Noć knjige 2018. potražite na web stranici Noći knjige.

Organizatori Noći knjige 2018. su Zajednica nakladnika i knjižara HGK, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena, a ove im se godine pridružila i Hrvatska udruga školskih knjižničara. Noć knjige 2018. održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske. Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage zona sumraka 22.04.2018.

Zona sumraka

Dok ostatak godine provode pod ključem, zadubljeni u svoje knjige, danas će deseci tisuća gladnih čitatelja i pisaca izaći na Noć knjige.

Piše: Luka Ostojić

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage noc knjige 25.04.2014.

Besmrtni autori

Hildegilda smatra da su na Noć knjige iz grobova ustali kanonski pisci-zombiji. U svakom slučaju, nekome je potrebna pomoć!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu