Page arrow

Nema sreće za superheroje

Large batwoman 2
Četvrtak
12.09.2013.
Prije nekoliko dana J. H. Williams i W. Haden Blackmore, autori stripa o Batwoman, podnijeli su ostavku jer im je izdavač DC Comics naložio da iz nove epizode stripa izbace najavljeno vjenčanje Batwoman i njene djevojke Maggie. Izdavač DC neko vrijeme nije komentirao ostavku, ali sad se u ime izdavača javio urednik Dan DiDio s obrazloženjem koje bi bilo tužno da nije smiješno (ili obrnuto, kako vam drago).
"Superjunaci ne smiju imati sretan privatni život. Oni žrtvuju vlastite interese kako bi obranili druge ljude", rekao je DiDio, tako zaključivši da nalog DC-a zapravo nema veze s homofobijom, nego s logikom žanra. Doduše, nije jasno kako to opravdava nelogičnu, radikalnu i naglu izmjenu cjelokupne narativne linije stripa, i to protiv volje samih autora. 
Neobično opravdanje vjerojatno se pojavilo kao pokušaj izbjegavanja još jednog homofobnog skandala. Naime, DC se nedavno našao u sličnoj situaciji zbog odabira anti-gay aktivista Orsona Scotta Carda kao autora novog stripa o Supermanu.
izvor: The Independent
foto: wilson chan

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu