Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

National Magazine Awards

Large 130
Četvrtak
03.05.2007.

Već 41 godinu za redom Američko društvo urednika časopisa dodjeljuje nagrade Ellie časopisima koji pomiču granice tiskanih i online medija. Ovogodišnji izbor iznenađuje jer su uobičajeni pobjednici neuobičajeno loše prošli.

Tradicionalni slavljenici iz časopisa The New Yorker koji u posjedu imaju 46 Ellieja, ove su godine sa svečane večere koju organiziraju Američko društvo urednika časopisa ASMEColumbia University prvi put nakon 1999. godine otišli praznih ruku, a nagrade su većinom poslane u vitrine časopisa koji su se na listi ASME-a našli po prvi put.

Lista nevinih dobitnika je šarolika. On-line duhovni časopis Belief.net dobio je nagradu General Excellence u kategoriji 'on-line izdanja', a The Oprah Magazine pobijedio je u kategoriji 'leisure interests' tj. slobodno vrijeme za članak Amy Gross o čitanju 'Reading: A Love Story'. U novoj zanimljivoj kategoriji 'fotoreporterstvo' pobijedio je The Paris Review za dokumentaristički članak Jonasa Bendiksena 'Kiberia' koji opisuje život u predgrađu Nairobija.

Uvjerljivi ovogodišnji pobjednik je New York Magazine koji je bio nominiran u 7 kategorija, a osvojio ih je 5. Između ostalih dodijeljene su mu nagrade za najbolje oblikovanje, General Excellence nagrada za časopise čija je naklada od 250.000 do 500.000 primjerka te novouvedena nagrada za interaktivni feature.

Za izvještavanje iz inozemstva nagrađeni su Esquire za članak 'The School' C. J. Chiversa, The New York Times za članak o Čečenima, dok je Vanity Fair pobijedio u kategoriji 'od javnog interesa' za članak Williama Langewieschea 'Rules of Engagement' o masakru Iračana koji su počinili američki marinci.

U nama posebno zanimljivoj kategoriji za najbolju fikciju pobijedio je časopis McSweeney’s za objavljivanje priča Wild Child T. C. Boylea, To Sit, Unmoving Susan Steinberg i The Strange Career of Dr. Raju Gopalarajan Rajesha Parameswarana.

The Nation je osvojio nagradu 'kritike i osvrti' za 3 objavljena osvrta filmskog kritičara Stuarta Klawansa, a najbitniju nagradu 'General Excellence za nakladu od 2 milijuna i više' osvojio je National Geographic.

Potpuni popis ovogodišnjih pobjednika pročitajte ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu