Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Napokon znamo 65 najboljih!

Large 123
Nedjelja
29.04.2007.

Četiri mjeseca otkad je blogerska mreža s adresom www.bestseler.net povodom svojeg prvog rođendana, a s ciljem objavljivanja izbora najboljih priča iz regije raspisala natječaj za kratku priču, proletjela su dok smo rekli 'blog' i napokon je došao dan kad saznajemo cijenjene pobjednike.

Urednički tim tj. žiri u sastavu Darko Macan, Goran Bogunović i Dario Rukavina sporadično nas je obavještavao o tome kako napreduje ocjenjivanje, a na Macanovom blogu Blogov kolac čak ste mogli pročitati kratke i šaljive recenzije priča koje je ovaj pregledavao, no većinom je žiri pisao o tome koliko je daleko od živčanog sloma, jer je broj pristiglih priča premašio sva njihova količinska i zemljopisna očekivanja.

Na natječaj koji je trajao dva mjeseca javila su se 294 autora s dva kontinenta. Pokriven je teritorij čak 11 država, među kojima iz nekog razloga, ističu organizatori, uopće nema Slovenije! 534 priče su u inbox žirija pristigle iz 110 gradova i zauzele punih 20MB prostora. Prvi krug iščitavanja preživjele su 222, dok ih je 136 ušlo u uži izbor.

Zadnji izbor od 65 pričica-poslastica koje ćemo moći čitati ukoričene u još uvijek bezimenu zbirku zbio se na ovonedjeljnom sastanku u Booksi, a romansiranu inačicu tog događaja i popis izabranih priča i autora, među kojima ima i odranije poznatih pisaca i blogera, baš kao i potpunih anonimusa pročitajte upravo ovdje i upravo sad!

Predstavljanje ove, nadamo se, prve u nizu Bestselerovih zbirki održat će se u četvrtak, 3. svibnja 2007. u zagrebačkom Studentskom centru (Savska 25) s početkom u 21 sat, kad će neke od izabranih kratkih priča biti i pročitane, pa organizatori pozivaju sve autore i zainteresirane da prisustvuju ovom nadasve zanimljivom događaju.


 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu