Page arrow

Najavljen program Galovićeve jeseni

Large 14725698 1303341543030285 287731287349808780 n
Srijeda
16.10.2019.

Međunarodni književni festival Galovićeva jesen ove godine održava se 26. put. Njegujući spomen na Frana Galovića, jednog od najznačajnijeg hrvatskog pjesnika moderne, i njegovu tragičnu smrt na bojišnici Prvog svjetskog rata, manifestacija će novo izdanje imati od 24. do 26. listopada. 

Festival će i ove godine ponuditi brojne zanimljive književne susrete, javna čitanja, predstavljanja knjiga, tribine i ostale sadržaje koji će se odvijati u Koprivnici, Križevcima, Ludbregu, Đurđevcu i Virju, što znači da program dolazi u mjesta diljem Koprivničko-križevačke županije, a i šire.

Gosti ovogodišnjeg festivala su Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Anna Terék, Hrvoje Marko Peruzović, Jadranko Bitenc, Matěj Hořava, Erik Ondrejička te Andrej Tomažin. Većina susreta bit će organizirana u prostorima obrazovnih ustanova, čime će se ne samo Galovićevo nasljeđe, već i suvremeno književno stvaralaštvo prenijeti i na najmlađe.

Tradicionalno, festival započinje kulinarsko-književnim programom Pri moje kleti je kaj videti! u četvrtak, 24. listopada. Petak će se nastaviti ponajviše susretima s autorima, među kojima izdvajamo susret s Pavlom Pavličićem u Gimnaziji Fran Galović u Koprivnici, te s mladim slovenskim piscem i pjesnikom Andrejom Tomažinom u Srednjoj školi Ludbreg. Valja istaknuti i predavanje Julijane Matanović na temu Što sam naučila na Facebooku na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te učeničko natjecanje u recitiranju Galovićevih pjesama u Gradskoj knjižnici Đurđevac.

Manifestaciju će u subotu, 26. listopada, u koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić zaključiti svečanost dodjele nagrada Fran Galović te Mali Galović, namijenjene najboljem književnom ostvarenju mladih.

Cjelokupan program možete pronaći na stranicama festivala. Vidimo se pored Drave na Galoviću!     

Foto: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu