Page arrow

Nagrada Večernjeg Zvonimiru Majdaku

Large 942
Četvrtak
05.06.2008.

U Profilovoj knjižari u Bogovićevoj u Zagrebu jučer su nagrađeni laureati Večernjakove nagrade za kratku priču. Prva nagrada popraćena iznosom od 30.000 kuna završila je u rukama Zvonimira Majdaka, sedamdesetogodišnjeg zaljubljenika u Zagreb, koji je prilikom preuzimanja nagrade izjavio da je svoju priču Apokrifna povijest Zagreba na natječaj prijavio "zato što je Večernji list priču vratio s interneta u novine, na taj staromodni način objavljivanja..."

Majdak, kojemu će ovih dana izaći čak dvije knjige - zbirka poezije Melankolija tijela te šesta knjiga iz radionice njegovog alter ega Suzane Rog Fircigerice u toplicama, dodao je da će mu nagrada posebno dobro doći sad kad struja ide gore 27%.

Drugoplasirana autorica, debitantica Tatjana Lukarić osvojila je 8.000 kuna pričom Odgoj djevojaka u dijaspori, dok je treće mjesto i 5.000 kuna osvojila pjesnikinja Dorta Jagić pričom Ženski zatvor.

U žiriju su ove godine sjedili Branka Primorac, predsjednica, akademici Slobodan Novak i Krešimir Nemec, lanjska laureatkinja Olja Savičević-Ivančević te publicist Tomislav Sabljak.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu