Page arrow

Nagrada Večernjeg lista

Large h20160922017633 Matanović, Tomaš i Serdarević (Foto: Denis Cerić / Hina )
Nedjelja
25.09.2016.
Objavljeni su dobitnici nagrade Ranko Marinković na ovogodišnjem 50. natječaju Večernjega lista za najbolju kratku priču.

Prvu nagradu dobila je Korana Serdarević za priču Molim vas, pričekajte, drugu je dobila Julijana Matanović za priču Jedna muha i dva udarca, a treću književnik Stjepan Tomaš za priču Čovjek koji je volio ptice.
Članovi prosudbenoga povjerenstva Seid Serdarević i Milivoj Solar te glavni urednik Večernjega lista Dražen Klarić pobjednicima su uručili nagrade. Prva nagrada pobjednici donosi deset tisuća kuna, druga osam, a treća pet tisuća kuna.
Prosudbeno povjerenstvo ocijenilo je kako priča Korane Serdarević slika dvije različita suprotstavljene scene. Liječnik neosjetljiv za pacijente u čekaonici im poručuje da pričekaju, dok neosjetljivost kompenzira u odnosu prema svom psu. 
Julijana Matanović u svojoj priči tematizira probleme djece rastavljenih roditelja, a Stjepan Tomaš piše o životu čuvara ptica u Kopačkom ritu.
Dobitnicima su nagrade uručene u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

***

izvor: Hina
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage animal 3890051 960 72022 08.06.2021.

Batrganje s traumom

Zbirkom priča 'Gušterov rep' Korana Serdarević je pokazala kako književnost koja pažljivo pristupa kompleksnosti ljudskih iskustava umjetničkim izrazom može dati dignitet životnom koprcanju. 

Piše: Nađa Bobičić

Kritike
Homepage george segal the holocaust 19.07.2015.

Nešto ipak treba učiniti

Zbirka priča 'Nema se što učiniti' Korane Serdarević tehnički je dobra, ali nedostaje joj crta ludila, iskoraka iz opće prihvaćenog.

Piše: Vladimir Arsenić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu