Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada Fric

Large krleza Foto: Flammard / Wikipedia
Srijeda
05.07.2017.
Hrvatska ima novu književnu nagradu - to je nagrada Fric za najbolju proznu knjigu, pokrenuo ju je tjednik Express, a sponzorira Barcaffe
Nagrada nosi nadimak dobro nam znanog Miroslava Krleže. Dodjeljuje se za najbolju knjigu neprevedene fikcijske proze. U konkurenciju za ovogodišnjeg Frica ulaze, pak, knjige objavljene između 1. srpnja 2016. i 31. lipnja 2017. Pobjednik će biti objavljen u prosincu.
Žiri čine urednica i prevoditeljica Biljana Romić (predsjednica), novinar Boris Rašeta, liječnik i aktivist Dubravko Lepušić, filmska redateljica Hana Jušić i glavni urednik 24 sata Goran Gavranović
Na predstavljanju nagrade Biljana Romić je izjavila: "Kad sam dobila poziv za sudjelovanje u žiriju, ono što me zaintrigiralo da pristanem je upravo raznolikost ljudi i struka. To znači da nam je čitanje važno, da volimo i želimo čitati te da želimo promovirati hrvatsku književnost."

Na predstavljanju su pozvani autori i nakladnici da knjige u pet primjeraka pošalju na adresu: 24sata, za nagradu Fric, Oreškovićeva 6H/1.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu