Utorak
05.06.2018.

Ministarstvo protiv kulture - slučaj Gordogan
Extra_large_gordogan
Foto: gordogan.com.hr
A+ A-
Večeras, u utorak 5. lipnja u 19 sati, u vijećnici Filozofskog fakulteta održat će se tribina pod nazivom Slučaj Gordogan – što se događa u Ministarstvu kulture
 
Podsjetimo, ministarstvo kulture je pod vodstvom Nine Obuljen Koržinek smanjilo potpore mnogim kulturnim akterima, a na udaru su se našli i književni časopisi kao što su Libra Libera, Quorum i Gordogan, kojem je obustavljeno sufinanciranje nakon četrdeset godina izlaženja.
 
Kako je pisao Lujo Parežanin na Kulturpunktu, odluka prema kojoj je razlog za odbijanje financiranja časopisa Gordogan "višegodišnje neuredno izvršavanje obaveza" (a ne neki sadržajni ili estetski razlozi) predstavlja "proceduralni cinizam" i dio je kontinuiranog odnosa prema časopisima u kulturi te prema kulturi općenito. 
 
Na tribini će govoriti Neven Jovanović, Nenad Ivić, Božo Kovačević, Branko Matan (glavni urednik časopisa) i Zvonimir Dobrović, a očekuje se pristanak još nekih sudionika. Osim toga, pozvani su i ministrica kulture te predstavnici za kulturu većih političkih stranaka. 
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.