Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ministarstvo protiv kulture - slučaj Gordogan

Large gordogan Foto: gordogan.com.hr
Ponedjeljak
04.06.2018.
Večeras, u utorak 5. lipnja u 19 sati, u vijećnici Filozofskog fakulteta održat će se tribina pod nazivom Slučaj Gordogan – što se događa u Ministarstvu kulture
Podsjetimo, ministarstvo kulture je pod vodstvom Nine Obuljen Koržinek smanjilo potpore mnogim kulturnim akterima, a na udaru su se našli i književni časopisi kao što su Libra Libera, Quorum i Gordogan, kojem je obustavljeno sufinanciranje nakon četrdeset godina izlaženja.
Kako je pisao Lujo Parežanin na Kulturpunktu, odluka prema kojoj je razlog za odbijanje financiranja časopisa Gordogan "višegodišnje neuredno izvršavanje obaveza" (a ne neki sadržajni ili estetski razlozi) predstavlja "proceduralni cinizam" i dio je kontinuiranog odnosa prema časopisima u kulturi te prema kulturi općenito. 
Na tribini će govoriti Neven Jovanović, Nenad Ivić, Božo Kovačević, Branko Matan (glavni urednik časopisa) i Zvonimir Dobrović, a očekuje se pristanak još nekih sudionika. Osim toga, pozvani su i ministrica kulture te predstavnici za kulturu većih političkih stranaka. 
info: gordogan.com.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu