Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Mediteranski festival knjige

Large grgur Foto: Clark & Kim Kays / Flickr
Četvrtak
20.04.2017.
Prvo izdanje Mediteranskog festivala knjige održat će se od 3. do 7. svibnja u velikoj dvorani Gripe u Splitu. 
Festival će na jednom mjestu okupiti izdavače knjiga, autore i sve ljubitelje književnosti. Ulaz je slobodan, a posjetitelje tijekom pet dana očekuje raznolik program koji će se održavati na tri pozornice. Program je podijeljen na dnevni i večernji dio.
Dječji program pod nazivom Kolibrić bit će realiziran u suradnji s lokalnom zajednicom pa će tako, između ostalog, biti izveden igrokaz Nikoline Jurišić Kikica i Donko u suradnji s učenicima OŠ Lučac iz Splita, dok će ljubitelji stripa uživati u Gaturrovoj radionici crtanja stripa koja će se održavati svaki dan od 11:30 do 13 sati (prijave na iris.illyrica.books@gmail.com).  
Slobodan Šnajder, Jurica Pavičić, Matko Sršen i Ivo Žanić samo su neka od imena autora koji će sudjelovati na festivalu, na kojem će se predstaviti i Andrej Nikolaidis (s romanom Mađarska rečenica) u sklopu međunarodnog programa Med i teran
Osim panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama. Na festivalu će sudjelovati više od 60 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno preko 10.000 novih naslova.
Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera. 
Više informacija može se pronaći na web stranici festivala

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu