Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Marinko Koščec u Booksi

Large extra large slika rasknjizje
Nedjelja
26.02.2017.

Noviteti:

Proza:

1.Vrtlar iz Očakova, Andrej Kurkov (Edicije Božičević)
"Za neke je on suvremeni Bulgakov; za druge je ukrajinski Murakami… Karakterističnim spojem realizma i fantazije ova knjige oduševit će čitatelje… Kurkov kombinira prozaične detalje života u modernoj Ukrajini (maršrutke, konzerve sardina i demižonke) s nadrealističkim elementima iz trilera i znanstvene fantastike: gangsteri što potežu noževe, ili vremenske crvotočine u ponoćnim predgrađima.'' (The Guardian)

2. GalveiasJosé Luís Peixoto (Edicije Božičević)
Galveias je veliki roman o selu, brutalno iskren prikaz života malih ljudi i svjedočanstvo vrlo specifičnoga trenutka u vremenu cijele jedne generacije.

3. Priče o jazzu i drugi zapisi, Saša Drach (Sandorf)
Nemoguće je čitati ovu knjigu Saše Dracha, a ne poželjeti što prije poslušati albume o kojima piše — a piše u opuštenoj maniri znalca i insajdera, čas ekstatično, ali staloženo, čas euforično, ali skulirano — uz obilje anegdota iz vlastitog života i života jazzista s kojima se susretao. 

4. Berlin-Pariz, Irena Lukšić (disput)
Kratki roman Irene Lukšić svojevrsna je interpretacija, nadogradnja i intertekstualni eksperiment na materijalu manje poznate pripovijetke Slučajnost Vladimira Nabokova. Autorica je otuda "posudila" dva ključna lika, muža i ženu, Ruse, koje je razdvojila Oktobarska revolucija, ali su oni negdje duboko u sebi vjerovali da će se ponovno sresti, što se i ostvari – u vlaku Berlin – Pariz. 

Publicistika:

1. Emocije i duševni mir, Richard Sorabji (Sandorf)
Richard Sorabji potpuno je nepoznat hrvatskoj čitateljskoj publici. Taj samozatajni velikan koji je radni vijek proveo kao povjesničar filozofije na Oxfordu napisao je nekoliko važnih djela iz povijesti filozofije i uredio nekoliko opsežnih antičkih komentara na Aristotelovo djelo.

Događanja:

Ovotjedni program u Booksi počinjemo u utorak 28. veljače u 19 sati, s tribinom Krnja književnost, na kojoj gostuje Marinko Koščec. Kao i svake prve srijede u mjesecu, 1. ožujka od 18 sati navratite na Francusku srijedu.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu