Četvrtak
29.03.2018.

Luiza Bouharaoua dobila Prozak
Extra_large_luiza
Luiza Bouharaoua (Foto: Dani hrvatskog filma)
A+ A-
Dobitnica Nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis autora/ice do 35 godina starosti za godinu 2017. je Luiza Bouharaoua.
 
Luiza Bouharaoua (Split, 1985.) diplomirala je kroatistiku i anglistiku u Zagrebu. Radi u književnoj udruzi Skribonauti, prevodi s engleskog i piše. Prevela je roman Bacači plamena Rachel Kushner (Profil, 2017.) Kratke priče objavila je u The Split Mindu, Fantomu Slobode i na portalu Kritična masa. Uvrštena je u regionalni zbornik Izvan koridora - najbolja kratka priča (VBZ, 2011.) i antologiju hrvatske mlade proze Bez vrata, bez kucanja (Sandorf, 2012.). Finalistica je natječaja Festivala europske kratke priče u 2016. i 2017. godini. Dobitnica je 3. nagrade regionalnog natječaja Ulaznica za kratku priču.

U sklopu nagrade Prozak dobit će prsten, diplomu, objavit će debitantsku knjigu i gostovati na festivalu Prvi prozak na vrh jezika.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!