Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ljuti boj za Galovića

Large knjige za nagradu fran galovi  2017.
Četvrtak
13.07.2017.

Za Nagradu Fran Galović, koja se dodjeljuje za najbolje samostalno objavljeno književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta, ove se godine bore čak 52 knjige.

Najviše je proznih djela, i to romana, a ponovno je prijavljeno i više djela na dijalektima. U konkurenciji su djela poznatih i nagrađivanih autora i autorica: tu su Goran Tribuson, Kristian Novak, Damir Karakaš, Tea Tulić, Marinko Koščec, Nora Verde, Bekim Sejranović, Denis Peričić, Tomislav Šovagović i brojni drugi.

Dobitnik nagrade osvaja plaketu i 10.000 kuna. Pobjednika će odabrati posebno povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Željka Lovrenčić i dr. sc. Matija Ivačić.

Svoj glas za pobjednika ponovno će moći dati i čitatelji u gradskim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Glasovanje će trajati od 10. rujna do 10. listopada 2017., a pobjednik će biti proglašen na zatvaranju ovogodišnje Galovićeve jeseni 28. listopada 2017.

Organizatori festivala i nagrade su Grad Koprivnica i Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.

Pun popis naslova u konkurenciji nalazi se na web stranici Galovićeve jeseni.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu