Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Leipzig: Hrvatska ipak u finalu!

Large 39
Četvrtak
15.02.2007.

Nakon napetog pripetavanja izgleda da nam se ipak smiješi pozitivan ishod priprema za svjetski sajam knjiga u Leipzigu. Službeni program sajma je objavljen i u njemu se navode imena književnika koji će nas s ponosom predstavljati. Kako je naglasak ovogodišnjeg sajma na državama iz bivše Jugoslavije, prvenstveno na Sloveniji (naš je red sljedeće godine), jako nam je stalo da se pokažemo u najboljem svjetlu.

Od hrvatskih autora u Leipzigu će od 22. do 25. ožujka biti Renato Baretić, Zoran Ferić, Jakša Fiamengo, Olja Savičević-Ivančević, Roman Simić, Edo Popović, Danijel Načinović i Žarko Paić, a moderirat će ih Alida Bremer, Gyorgi Dalos i Kruno Lokotar.

Od stranih pisaca novu će zbirku pjesama i eseja predstaviti Gûnter Grass, koji će usput  progovoriti i o svojoj kontroverznoj knjizi Dok ljuštim luk. Doći će i Enzesberger, Karahasan, Kurkov, Ćosić, Schulze, Kaminer...

Na programu je i razgovor o Jamesu Joyceu koji je svojedobno boravio u Puli, te predstavljanje njemačkog izdanja knjige Izlaz Zagreb jug Ede Popovića.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu