Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvizni štab, 7.9.2007

Large 349
Nedjelja
09.09.2007.

Meni je kviz falio, a vama? Prema broju okupljenih u petak u Booksi, rekao bih da imam još istomišljenika (i to više od četrdeset). Jedini problem bila je istovremena utakmica Hrvatska - Izraela na EP-u u košarci (koju smo spušili). Iko i ja smo odlučili gledati prvo poluvrijeme u obližnjem kafiću Remy, u društvu koje zaslužuje da se pojavi u nekom hrvatskom filmu, ili makar stripu. Drugo smo pratili putem interneta. Ja sam izvještavao zainteresirane zaljubljenike u sport, koji ipak više vole kviz, o rezultatu. Gogo i Peras su došli kasnije, na zadnje dvije rubrike.

Kviz je bio dobar, mada bi mi svaki bio dobar nakon pauze. Odlučujuće pitanje bilo je vezano za Manu Chao – trebalo je znati ime albuma, singla i režisera spota – za tri boda. Mi smo znali samo album. Inače, protivim se ovakvom načinu bodovanja – tri boda za znanje o jednom bendu, a za Tomislava Domazeta Lošu dobijete samo bod (a isto se tri stvari traže). Pohvala ide pitanju o nabrajanju svih dijelova Harryja Pottera (po redu za dva boda), kao i izbacivanju uljeza benda koji nije osvojio Mercury Prize /naslovna - Radiohead live at Embarcadero Marina Park South/. No, o kvaliteti pitanja prosudit ćete sami – kad odigrate kviz.

Ono što me najviše veseli je što su došle skoro sve ekipe koje inače dolaze: Prijateljice znanja, Djevojka i ružni, Los Smegmasi, Ljiljana ljubavi, Klasičari te još neke ekipe koje se ne zovu svaki put isto, pa im ja ne mogu zapamtit ime. Sori. A bio je tu i Čušpajz, pod imenom Mi smo tu samo zbog pive (postignuti rezultat u skladu je s imenom). Za razliku od Prijateljica znanja, koje su posljednjim mjestom okaljale svoje lijepo ime.

Minimax je bio treći, s bodom manje od drugoplasiranih Ljiljana ljubavi, te sa čak četiri boda manje od LS-a. Smegmasi su tako nakon dugog posta uspjeli zabilježiti pobjedu i vratiti elan. Očito, kubertenovski duh nije bio dovoljan, te su se ovog ljeta ozbiljno pripremali (priča se da su viđeni na Bjelolasici, među otpadnicima Rade Malevića). I trud im se isplatio.

Na kraju moram pohvaliti voditeljicu Mariju, koja je ovog puta davala točno toliko vremena za odgovaranje na pitanja koliko je bilo potrebno. Unatoč tome što je kviz počeo sa standardnim zakašnjenjem, završen je u pristojnu uru, što znači da je i ispravljanje išlo brzo. Svaka čast.

Toliko za prvo javljanje iz Bookse, bilo je sasvim lijepo družiti se. Sad znate da je kviz ponovno tu i više nemate ispriku za nedolazak. Mada biste je mogli imati, ukoliko se poklopi termin utakmice naših košarkaša u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Jer, jedno je u grupi s Izraelom, a drugo je na ispadanje. Nadamo se da će ishod biti takav da naši ipak igraju u četvrtak, pa se u petak vidimo na kvizu.

Tonči Raić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu