Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvizni štab, 21.9.2007.

Large 380
Subota
22.09.2007.

U vrijeme kad nominalno počinje kviz, dakle u 19.30, slučajni putnik namjernik mogao bi lako ušetati u Booksu i pomisliti: "Ah, kakva divna knjižara-lokalčić, tako je mirno, baš bih mogao sjesti i pojesti jednu instant juhicu." U to je doba u Booksi bilo čitavih desetak ljudi. Ekipa se na kraju okupila (bilo je više od 30 igrača), a meni je laknulo – ljudima je ipak važniji kviz od Big Brothera.

Minimax je bio u oslabljenom sastavu (Iko nam je falio, a Fiša nema već toliko dugo da sam zaboravio kako izgleda). Bili smo tu Gogo, Peras i ja, u dobrom društvu 'Slobodne Dalmacije'. Ona nam je rekla da su osnovnoškolcima Crvenkapicu zamijenili Plavokapicom i to sa Dinamovom plavom kapicom. Peras je prognozirao da su "u Splitu svi iskidali tu stranicu, nema veze šta su besplatne knjige i treba ih vratiti". Od ostalih ekipa, tu su bili Djevojka i ružni, Prijateljice znanja, Ajme!, Ispisjece i kesičuture, Ljiljana ljubavi, Lazić (čiji su LS Pantalonesi lagali da će doći), te Matko i ekipa, zaboravih pod kojim imenom. Mi ih zovemo Asevi.

Marija, koja je nota bene kasnila, ujedno je i sastavila kviz koji je po tko zna koji put dokazao da treba pratiti sajtove iz Booksine sretne obitelji (uz ovaj na kojemu ste sad, to su filmski.net i teatar.hr) jer je čak pet pitanja u kvizu svoje odgovore imalo (i još uvijek ima) na tim stranicama. Inače, ovaj sam put pisao šalabahter s natuknicama o dogodovštinama s kviza (i to na listić od kladionice, nadam se dobitni), da mi 'Štab' ne bi bio dosadan kao zadnji put. (U trenucima dok pišem ove retke 10 je sati i 16 minuta u subotu ujutro – nazvala me nadređena, pa više nisam mogao zaspat). Pa, da vidimo što kaže šalić...

Moje (a i vaše) najdraže Prijateljice znanja ponovno su iskazale nedvojbeni šarm. Naime, pokušavale su užicati odgovor na pitanje "Gdje je rođen Branimir Johnny Štulić?". Mislim, pa nije odgovor snošaj, da se može žicat. Gogo im, stari fair-player, nije htio reći, a onda je Marija (ne voditeljica, nego mala iz PZ-a) upitala "A je li u Vinkovcima?" Kad je dobila negativan odgovor, uslijedilo je: "A je li iz Samobora?" I tu su dobile odmahivanje glavom, ali su ipak to napisale. A znate li vi? Johnny je iz... (odigrajte kviz, pa pogledajte na kraju točne odgovore.)

Jedno od pitanja bilo je „Za koga su od navedenih uspješnih ljudi u školi rekli da 'nikad ništa od njega'? Pod a) Jerry Seinfeld, b) Robin Williams, c) Chris Rock i d) Pablo Francisco (zar je on uopće uspio?!). Pri ovom pitanju pomogao nam je naš pridruženi član – Mrki Medvjed. Naime, bilo je očito da Pablo nije, a kako je Rock crnac, jasno je da su barem još petnaestorici u njegovom razredu rekli 'nikad ništa od tebe, tuć' ćeš ruzinu u škveru'. Znači, a) ili b)? Uzmeš lijepo pet kuna, petica je Jerry, mrki je Robin pa da vidimo. Hvala Mrki, ponovno si bio u pravu.

Bilo je tu i pitanje 'Kako se zove prateći bend Šabana Bajramović?', što je Gogo prokomentirao sa "Mi namjerno ne znamo ništa srpsko", a potom i još jedno, iz Maratonaca. Našlo se i jedno pitanje vezano uz Queer Zagreb. Očito je da se radilo o jednoj srpsko-homoseksualno-masonska uroti.

Laziću ekipa nije dolazila, pa se u jednom trenu požalio: "Moram s njima (tu je mislio na Minimax) pričat, nemam s kim". Toliko su mu falili suigrači da ih je na kraju zadnjeg pitanja, i to iz prvog reda, nazvao (da vidi je l' stižu) i usput ih priupitao odgovor na jedno pitanje (on kaže da je samo jedno, i to sportsko, a ne bi on lagao). I na kraju se povukao iz natjecanja. Kaže da bi pobijedio i bez toga, ali s obzirom na to koliko Marija moli i kumi da se ne koriste mobiteli, stvarno bi je trebali poslušati. Kako se ekipa ustalila, svi dobro znaju da petkom igrate kviz. Ja sam tijekom ovog kviza dobio poruku "Jel uživaš u svojoj nerdovskoj večeri?". Naravno, to sam ustanovio na kraju. Ne znam koliko košta ometač signala, trebalo bi jednom lovu prikupljenu od participacije uložit u tu svrhu, sigurno bi dobro došao i na nekim drugim događajima u Booksi.

U konačnici, pobjedu je odnijela ekipa Ljiljana, ljubavi i to prema prvotnom brojanju za tri razlike ispred Minimaxa, e da bi mi (opravdanim) žalbama dobili još bod. Pitanje je bilo da navedemo imena programa u Jabuci, Saloonu i Piranhi – nama prvotno nije priznato da je u Saloonu 'After svih partyja' – što je navedeno u programu, provjerite na Iskonovom Infocentru. A tu je i 'Fancy Teen Party', od 19.30 do 22.30 za one od 12 do 17 godina (zar 18 i 19-godišnjaci nisu tinejdžeri?). Preostaje nam žal zbog toga što se nismo uspjeli sjetiti koji je to drugi element Marie Curie otkrila (uz polonij), te kako se zovu dva Stevea osnivača Applea (Jobsa smo znali, ali ovog drugog...). Za kraj, evo i haiku koji mi je Marija iz PZ-a napisala na šalabahter s natuknicama.

"Tonči jede pizzu, ne dijeli je
sa kolegama i žvače
umjesto da misli na kviz."

Tonči Raić

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu