Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kulturnjaci protiv ministra

Large h20160204003004 Z. Hasanbegović (Foto: Damir Senčar / Hina)
Srijeda
03.02.2016.
Ispred Banskih dvora okupilo se oko 30 djelatnika u kulturi i pročitalo javni apel Vladi za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, koji je dosad potpisalo oko 1300 ljudi.
Kulturnjaci smatraju da je njihov resor ugrožen i ponižen odlukom da se Ministarstvo kulture prepusti Hasanbegoviću kojega smatraju znanstvenikom "potpune nekompetentnosti u upravljanju sustavom kulturnih institucija i svih segmenata kulture i proizvodnje." 
Navode da apel njihove inicijative nazvane kulturnjaci2016 nije usmjeren protiv osobnog prava na mišljenje i političkog stava pojedinca, nego poziv da se digne glas protiv politike relativizacije i dvosmislenosti.
Među potpisnicima apela, koji u cijelosti možete pročitati ovdje, brojna su ugledna imena kulturne scene poput Zorana Ferića, Ivane Sajko, Gorana Sergeja Pristaša, Urše Raukar i Tihomira Milovca te mnogih drugih. 
***

info: tportal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu