Page arrow

Kratka priča, brale!

Large 26
Ponedjeljak
05.02.2007.

Pričigin se igra na plitkoj pješčanoj plaži. Cilj igre je atraktivnost koja se postiže skokovima u plićaku i hvatanjem teško uhvativih metafora.


Želite li tri prekrasna svibanjska dana ove godine provesti u Splitu s konkretnim i svrhovitim razlogom (a da to nije vječni derbi), prijavite se do 15. travnja na nagradni natječaj za kratku priču koju je upravo raspisao Festival pričanja priča „Pričigin“.

Potrebne kvalifikacije uključuju poznavanje hrvatskoga jezika u pismu, a za pobjednike i u govoru, s obzirom da prve tri nagrade uključuju javni nastup na književnoj večeri u sklopu Festivala. Činjenicu da se priče ne honoriraju dijelom nadomješta tvrdnja da će dobro ocijenjene priče biti objavljene u tiskanoj publikaciji s kojom ćete se moći hvaliti rodbini, prijateljima i svima ostalima koje to također neće zanimati.

Uz priču, na adresu Multimedijalnog kulturnog centra u Splitu, Savska bb (s naznakom Festival pričanja priča „Pričigin – za natječaj) ili na mail mm-kulturni-centar@st.htnet.hr treba poslati i svoje podatke, te kratke podatke o životu, radu, interesima i bolestima.

Priča, pak, ne smije prelaziti pet kartica teksta, treba biti isprintana i prikladno upakirana u CD s crvenom baršunastom mašnom i tri kapi parfema. Izbjegavajte unisex parfeme jer oni ne ističu ženstvenost, kao ni muškost.

Pripazite, također, da ne pošaljete neku već objavljenu storiju, a nije uputno slati ni dijelove nekih većih proznih cjelina.

Ako je sve jasno, nema prepreka da se ne bacite na natječaj. I najveći su počeli prvom rečenicom.


 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu