Page arrow

Kratka horor-priča, lega!

Large 25
Ponedjeljak
05.02.2007.

Kako bismo vam barem malo olakšali posao, obavili smo za vas kratko terensko istraživanje. Dakle, Baranja je ravničarski kraj bez većih reljefnih prepreka, pa ukoliko pišete stvarnosnu prozu neće biti uputno zaplet plesti oko ubojite snježne lavine u kojoj se u mukama smrznulo pola stanovništva ovoga pitomog kraja. Nadalje, Baranja ima umjereno kontinentalnu klimu koja ne podržava razgolićene djevojke u ljetnim haljinama preplanulih dekoltea, barem ne one domaće. S obzirom na probleme poplavnih područja Drave, Dunava i Karašice sugeriramo povratak daždevnjaka čime ćete postići dvostruki učinak: efekt strave i užasa te referencu na Karela Čapeka koji je, podsjetimo, dobar pisac. Također, složena vjerska i nacionalna struktura ovog kraja idealna vam je podloga za ratne horor-priče koje, svi znamo, uvijek dobro prolaze. Da sad ne pretjerujemo s idejama kojih ste, vjerujemo, i sami puni, za kraj vam nudimo još samo par tehnikalija:

- primaju se priče na hrvatskom i srodnim jezicima
- pravo natječaja imaju svi građani RH i građani iz inozemstva koji se služe tim jezicima (stanovništvo ruralnih dijelova čini se nehotice isključenim)
- prijave treba poslati na internetsku adresu gaia.natjecaj@gmail.com s naznakom "Natječaj za kratku priču" (u .doc ili .rtf formatu)
- naziv dokumenta treba biti naziv price_ ime autora
- podaci o autoru koji uključuju kontakt i životopis (do 500 znakova) potreban za „bilješku o piscu“ šalju se u drugom dokumentu
- naziv ovog dokumenta treba biti biljeska_ ime autora
- priče moraju biti originalne tj. neobjavljene, čak ni na internetu
- duljina priče ne smije premašivati 10 kartica teksta

Ako vas uhvati inspiracija, ne očajavajte. Napišite priču od 30 kartica, razlomite je na tri dijela i pošaljite kao tri priče, toliko je naime dozvoljeno po jednom autoru.

Imate vremena do 31.kolovoza 2007. nakon čega nastupa žiri i dijeli nagrade u obliku paketa knjiga poznatih domaćih SF&F izdavača, te jednog besplatnog primjerka zbirke izabranih priča s natječaja s mogućnošću otkupa neograničenog broja primjeraka svih preostalih primjeraka uz popust. Eto vam prilike da već sad riješite sve božićne poklone.

Za sve ostalo konzultirajte www.gaia.hr.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu